Vad är Hot Bunking?

Hot bunking är en vanlig metod i synnerhet inom det marina försvaret och på ubåtar där flera soldater delar samma säng. Sängen är fortfarande varm från tidigare användare, därav uttrycket heta bunking. När sovrum är begränsade, eftersom de framför allt är på ubåtar, och när personal krävs dygnet runt, soldater både arbete och sova i skift. Det kan betyda så många som tre personer som delar samma brits på en ubåt.

På grund av överbeläggning i många amerikanska fängelser, har det funnits några förslag om att det skulle vara meningsfullt för fångar att också arbeta och sova i skift. Denna typ av hot bunking skulle ge mer hyttplatser, men kan vara svårt ur säkerhets synvinkel. En viktig aspekt av att bevaka fångarna är pålitlig arten av deras scheman. I många fängelser, kan människor tillbringar merparten av sin tid i celler. Det föreslås att heta bunking bäst kan användas i minsta säkerhet fängelser där fångar faktiskt hålla åtta timmar dagligen, eller nattliga arbetstillfällen.

Tanken att dela utrymme för sömn har lett till andra sätt på vilket människor kan också dela med begränsade resurser. Termen Hot Desking har myntats betyda flera skiftarbetare som delar samma centrala skrivbord vid olika tider på dagen. Eftersom de inte fungerar på samma skift, skulle skrivbord annars inte vara upptagen. Ur ett perspektiv av att spara utrymme, är Hot Desking ett ekonomiskt och nu mer populär praxis inom företagsvärlden. En annan idé som rör hot bunking är tanken på att människor i företag dela med bilar, eller tanken på flera personer som äger en delad bil. Detta kallas fortfarande varm bunking en bil, men eftersom det blir allt vanligare, kan det leda snart till en annan term. Återigen fokus ligger på att samla resurser, vilket sparar utrymme och pengar.

Alla är inte ett fan av varm bunking, och det har ibland använts i försvaret på ett diskriminerande sätt. Farhågorna särskilt inom den amerikanska militären om kvinnor och män med samma sovrum, eller ännu mer, oro homosexuella i den amerikanska militären har lett till anklagelser om att ibland heta bunking används för att hålla vissa personer från att tjäna samma skift och sova på samma gång.

är ofta bruket av varm bunking inte bygger på diskriminering utan bara en praxis som bäst med resurser. Det kan ge dig en paus för att tänka på vad det skulle vara att aldrig få sova i en nylagad säng. Men det är bara en av många uppoffringar människor i aktiv militärtjänst måste göra för att utföra sitt jobb under svåra förhållanden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.