Vad är Head Start?

Head Start är USA: s program som hjälper barn från födseln till fem års ålder, som kommer från familjer med inkomster under eller på fattigdomsgränsen. Målet med Head Start är att hjälpa dessa barn att bli redo för dagis och även ge behövliga såsom hälsovård och mat stöd. President Lyndon Johnson godkänd Head Start 1965 som en del av hans mer omfattande program som han kallade kampen mot fattigdomen. The Head Start Program har flera aspekter och är nu administreras av US Department of Health and Human Services. Early Head Start tjänster omfattar tillgång till mödravård och föda program för mödrar till nyfödda och barn under fem år.

De flesta är mer bekant med Head Start program som ger förskoleundervisning för barn från tre år och över. För att delta i ett försprång förskola, måste familjen få ekonomiskt. Liksom, förskolor alla barn som är i fosterhem berättigade till Head Start oavsett familjehem inkomst. Om man är emot välfärd eller funktionshinder, är barnet omedelbart kvalificerade för Head Start. Annars berättigande vilar på inkomstnivå. Den federala fattigdomsgränsen är ofta betydligt lägre än vad som skulle betraktas som en inkomst överleva i vissa delar av landet. Till exempel kan en familj på fyra anses fattig med en inkomst på $ 20. 000 (USD) årligen. Det är den högsta inkomst tillåtna för barn i Head Start förskola eller för gravida kvinnor i tidig Head Start-program.

Några Head Start förskolor möjliggöra för 10% av de platser i förskolan att gå till familjer med en större inkomst. Normalt har dock Head Start förskolor är ganska full. Alltså barn med föräldrar som har en inkomst över fattigdomsgränsen kan ha en chans att inskrivning i ett försprång förskola. har Head Start förskola visats viss ökning av IQ hos barn förs in dagis. Försprånget barn också verkar mer benägna att lära början läsning och matematik. En statlig studie offentliggjordes 2005 visar barn som deltar i Head Start har mild till måttlig fördelar jämfört med barn som deltar i välgörenhet samfundet att köra program för att hjälpa de fattiga studenterna.

Andra studier av Head Start inte har varit så goda. En undersökning 1995 visade att vita barn dra mer långsiktig nytta Head Start än barn med annan etnicitet. En studie från 2004 sammanfaller med tidigare studier att barn är mer akademiskt förberedda för förskola på grund av Head Start förskolor. Dock verkade samma barn mindre socialt beredd att vara på dagis och mer problem beteende har konstaterats bland barnen som kom från Head Start förskolor.

Andra har ifrågasatt IQ fördelarna med försprång. Några nämner att de flesta barn som inte deltar i Head Start snabbt ikapp med kamrater i IQ-nivå och akademiska beredskap. Långsiktiga effekter kanske inte är lika fördelaktigt som anges enligt vissa studier. Den studie från 2004 visade också att beteende problem tenderade att stanna kvar efter förskola i studenter som hade deltagit Head Start förskolor.

Även om det finns nackdelar med programmet, dessa undersökningar kan Hjälp Head Start anpassa program för att spegla långsiktiga behov. Några sociala program av detta slag kan vara utan några frågor. Försprånget är fortfarande ett viktigt program med vilket många barn fördel. Frågor kvarstår när det gäller livslängden för förmånerna och om andra program eller tjänster som ytterligare skulle hjälpa fattiga barn och deras familjer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.