Vad är H-1B visum?

amerikanska statsobligationer H-1B visum för utlänningar som arbetar tillfälligt i USA i en specialitet yrke. Sådana specialty yrken omfattar arkitektur, matematik, undervisning, teologi, juridik och andra områden som kräver specialkunskap. Andra specialitet yrken är teknik, fysisk och samhällsvetenskap, medicin och hälsa, bokföring och andra specialiteter näringslivet, liksom mode modellering i vissa fall. En utlänning med ett H-1B visum måste bevisa att han eller hon har behörighet för den berörda specialistutbildningen yrke position, som i allmänhet kräver en examen eller en kombination av utbildning och erfarenhet. H-1B visum är begränsad till högst sex år, tre år ursprungliga utgivning och en förlängning med tre år. I allmänhet, efter sex år, skall en utlänning vara borta från USA för ett år före inlämnandet annan H-1B visum ansökan. Men vissa utlänningar som deltar i projekt för det amerikanska försvarsdepartementet erhålla ett tioårigt H-1B visum. Den amerikanska begränsar antalet H-1B visum utfärdas varje år.

utlänning som söker H-1B visum måste ha ett uppdragsgivande amerikanska arbetsgivare. Arbetsgivaren måste ha en amerikansk skattebetalare identifiering. Arbetsgivaren måste lämna pappersarbete, som innehåller en ansökan arbete skick och Form I-129 framställningar, och betala en 130 $ (USD) avgift på uppdrag av en utlänning som söker ett sådant visum. Arbetarrörelsen skick ansökan omfattar information om rådande löner för anställningen och de tillgängliga arbetsvillkor. Under den tid som ett H-1B är anställd, måste arbetsgivaren följa förordningar och rapportering som regeringen. En utlänning med ett H-1B visum kan användas till både del-eller heltid och kan vara inaktiva, som att använda semester, sjuk eller annan ledighet, utan att det påverkar hans eller hennes ställning. Om utlänningen byter arbetsgivare under H-1B visum period, den nya arbetsgivaren måste lämna det nödvändiga pappersarbetet. Om arbetsgivaren i en H-1B utlänning fusioneras med ett annat bolag eller säljer sina bolag utlänningens ställning påverkas inte. Men om en utlänning förändringar yrken från specialitet yrkeskategori som han eller hon petition, anses det en status kränkning.

H-1B visum hindrar inte främmande från att resa utanför USA eller från att vidta nödvändiga åtgärder för att invandra permanent. Dual uppsåt, där en utlänning väljer att ansöka om Laglig varaktigt bosatt och samtidigt inneha ett H-1B visum, stöds av Immigration Act of 1990. De med H-1B visum status behöver inte behålla en utländsk hemvist under vistelsen i USA


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.