Vad är FEMA?

FEMA är ett kortare namn eller förkortning för Federal Emergency Management Agency, som har införlivats i Department of Homeland Security. FEMA: s motto är "A Nation förberedda. " Dess mål är att försäkra sig om att Amerika skall kunna förebygga, förbereda, hantera och återhämta sig från katastrofer, naturliga och av människan orsakade lika.

FEMA är inte en ny myndighet, även om den har haft mer press de senaste åren , särskilt efter September 11, 2001 terrorattackerna i New York och Pentagon. FEMA och andra nödsituationer organisationer förvaltning har funnits i många år, men plötsligt fanns det så många olika organ som National Governor's Association träffades för att be dåvarande president Jimmy Carter för att kunna göra saker.

president Carter utfärdade ett dekret 1979 att skapa den nya Federal Emergency Management Agency. FEMA skapades för att överta ansvaret för flera andra organisationer krisberedskap, bland annat Civil Defense, Federal Disaster Assistance administration, Federal Insurance Administration, Federal beredskap byrån och National Weather Service lokala beredskapen Program, för att nämna några.

2003, FEMA, tillsammans med 22 andra myndigheter, absorberades av Department of Homeland Security (DHS). FEMA är en av de fyra viktigaste delarna av DHS, med över 2. 000 heltidsanställda och 5000 reserver. Miljarder dollar har funneled i FEMA program sedan starten för drygt 25 år sedan. Rationaliseringen av akuta organen var avsedd att skapa en mer sammanhängande system för beredskap, respons och återhämtning. Den nya förbättrade "sömlös" har testats över tid av katastrofer som jordbävningar, orkaner, smitta, kärnvapenkatastrof och terroristattacker. FEMA har fått sin andel av problem, och dess chef tycks ändra svarstid katastrof inte lever upp till medborgarnas förväntningar.

Allmänheten måste komma ihåg att "katastrofer" är så uppkallad efter en anledning, och att ingen byrå på planeten kan helt förhindra katastrofer eller svarar perfekt till en katastrof, oavsett hur det rationaliserade, organiserat eller välfinansierade. Medan FEMA arbetar för att skydda allmänheten, folk har också ett ansvar att skydda sig och sina familjer. En vanlig uppskattning är att en federal svar kan ta allt 48-120 timmar, beroende på katastrofen. Folk borde ha överlevnad leveranserna till det färdigt, inklusive icke-hållbara livsmedel poster, flaskvatten, först tillhandahåller stöd, en ficklampa, radio, batterier, verktyg som en yxa, och någon form av kommunikation eller personliga larm. Leveranser måste vara i mängder som möjligen kan pågå i minst 3-4 dagar i väntan på räddning hjälp i händelse av en katastrof.

En stor och byråkratisk regering inte kan garantera den personliga säkerheten för varje individ, inte heller kan även de mest skickliga byrån. Människor måste ta ett visst mått av personligt ansvar för sin egen säkerhet och välfärd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.