Vad är Exit Polls?

Exit polls är informella omröstningar eller undersökningar tas bland ett slumpmässigt urval av människor som de lämnar omröstningen båset på valdagen. Dessa informella undersökningar frågar personer vem de röstade på, hur de röstat på röstsedel initiativ, och vilka frågor som haft störst inverkan på deras röster, samt ber om personlig information. Det påstådda syftet med utgång opinionsundersökningar är att ge stöd för att göra förutsägelser om resultatet av ett val. Även exit polls kan ge en intressant inblick i stämningen och fyll röstande, exit polls har inte alltid en korrekt analys av slutliga valresultatet.

Samla en rimlig provtagning för exit polls, ett visst antal precincts kommer att väljas ut på förhand och ett visst antal väljare från varje valdistrikt kommer att kartläggas. Den som genomför röstningen kommer att räknas bort så många som de lämnar röstningslokal och väljer en person att intervjua för varje så många som har lämnat. Detta mönster bidrar till att hålla provtagningen slumpmässigt genom att välja personer vid olika tidsperioder under ordinarie rösta timmar. Genom att sprida provtagningen, bland morgon, eftermiddag och väljarna kvällen kan pollsters få en mer varierande uppsättning av demografin.

Demografi innehålla många variabler när det gäller att avsluta enkäter, såsom ras, kön, ålder, civilstånd, årsinkomst, religion, och naturligtvis politiskt parti. Det finns många andra frågor, bland heta knapp ämnen eller frågor kil "såsom äktenskap ändringar, pro-life och pro-frågor val, utrikespolitik, inhemska utgifterna, och mer. De som utför exit polls försöka samla så mycket information som möjligt från varje väljare de intervjun. Om du gör det stöd dem vid fastställandet av övergripande stämning av väljarna liksom vid fastställandet av valdeltagandet ut för särskilda politiska partier baser och intressegrupper eller block rösta.

Efter exit polls har slutförts, är de uppgifter som samlats på flera olika sätt. Först görs ett försök att förutsäga den samlade valresultatet och sedan andra dynamik iakttas. Till exempel, om valdeltagandet är högt och kvinnor utgör en stor andel av de visa sig än de siffror som får åter delas upp i kategorier såsom ensamstående kvinnor, gifta kvinnor, mödrar, äldre kvinnor, och så vidare. Om ungdomarna har en stark visa sig, kan siffrorna visar att högskolestudenter rösta i högre antal än unga väljare som inte främjar deras utbildning.

Det finns mycket att lära från exit polls. Den mer detaljerade undersökningarna och de mer intervjuade folk, desto mer begränsade kunskaper om den aktuella stämningar och trender visades av väljarna. Exit polls kan bidra inte bara med att förbereda kommande kampanj plattformar, men också för att fastställa de typer av politiska kandidater bör eller inte bör stödja om de hoppas bli omvald.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.