Vad är Eutopia?

Eutopia är en Homofon utopi, som uttrycker idén om en fullkomlig mänsklig existens. Sällan används utanför akademiska kretsar, kombinerar detta ord på grekiska prefixet EU mening god, glad, eller tilltalande, med det grekiska suffixet topia , som beskriver en plats eller lokal region. År 1516, Thomas More ihop detta ord med annan, outopia , som betyder "ingen plats", för att mynta ett nytt sikt utopi . Medan Mores termen för att beskriva en av många idealistiska, påhittade politiska system, hänvisar eutopia helt enkelt en plats för lycka.

Inom ramen för en mer arbete, utgör detta ord ett behagligt tillstånd av ordning som bär en potential att finns i naturen. Kontrast mot utopi, i en dikt skapad av en eller flera påhittade karaktärer är termen beskrivs mer arbete som "en plats för lycka. " Alltså, utöver att vara en lycklig region är denna ort även fria från begränsningar outopia. Således är möjligheten att det kan uppnås under naturliga förhållanden starkt förslaget med mer.

Dessutom Mer förstärkt idéerna i boken genom att skilja dem från den idealistiska filosofin Platon, som skrev den politiska mästerverk republiken nästan 2000 år tidigare. Mer etablerar eutopia som ett naturligt uppnås miljö, angenämare att påståendena om en materialistisk filosofi än idealism. genom att kort anspelning på eutopia som ett avundsvärt att kunna inträffar i mänsklighetens historia, Fler faktiskt försöker betona det faktum att han själv skapade begreppet utopi är helt påhittad. Ändå Fler uppfann detta ord och skrivit en bok om det som ett sätt att göra en dold kommentar om det europeiska samhället där han bodde.

Alla dessa termer är föremål för vetenskaplig analys i ett område av den akademiska världen kallas utopiska Studies. Forskare anser att sådana frågor som hur ett tillstånd av fullständig belåtenhet kan inträffa inom ett samhälle, och hur och varför det kan undermineras.

En annan närstående sikt, dystopi, hänvisar till ett samhälle där elände är förhärskande. I problemet med en "Flawed utopi" , Lyman Tower Sargent att fylla förnöjsamhet är en förutsättning för att människan måste sträva efter för att inte falla offer för misär. Alltså, oavsett om dessa tilltalande ideal kan uppnås under naturliga förhållanden, de är utan tvekan värt att sträva efter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.