Vad är Electionitis?

Electionitis är ett tillstånd som drabbar vissa politiska kandidater och medborgare under långvarig val cykler. Detta tillstånd kännetecknas av en växande känsla av trötthet med val och frågor, och en tendens att uttrycka frustration med politik och media. Det bästa botemedlet för electionitis är ett val som kommer att avsluta cykeln, men med några dagars vila från frågor som rör val kan hjälpa människor att "ladda" så att de kan ta sig igenom resten av valet.

Flera saker leda till electionitis. Den första är en långvarig kampanj. Kampanjer för större val startar månader eller år innan valet är planerad att äga rum, och de kan vara ansträngande. För kandidater, kan en lyckad kampanj kräver ständig resa, tal och möten som kan vara mycket slipning och också mycket påfrestande för familjemedlemmar. Enskilda medborgare kan också bli trött på valkampanjer, som politiska kampanjer följs mycket noga av media, även i de tidiga faserna.

Ökade kampanjutgifter också bidrar. Varje år, kampanjer spenderar mer och mer pengar för att få sprida information om kandidaterna, omröstning åtgärder, och andra frågor, att inrätta en slags kapprustning utgifter där oppositionen känner sig tvingad att spendera så bra. Om till exempel kör en kandidat TV-annonser nio månader före valet, kommer oppositionen måste reagera för att nå väljarna. Som ett resultat, visas en snöstorm i kampanj reklam i brevlådor, på TV-skärmar, och i varv under månaderna fram till ett val, och den ständiga exponeringen kan vara tröttande.

Medierna bidrar också till electionitis, med dess omfattande bevakning av valen och därmed sammanhängande frågor. Speciellt under månaderna fram till en större val, kan det kännas som det enda medierna täcker är val, och vissa människor betraktar detta som val Overkill. Eftersom media ofta inte har mycket nya nyheter att rapportera, överlåter täckning i punditry och detaljreglering analys av varje aspekt av kampanjen, och ibland börjar borra mycket kommentatorer som hanterar valet täckning.

Särskilt för nya väljare och oerfarna politiska kandidater, kan electionitis vara omtumlande. Det kan vara svårt att sålla bland all information och kommentarer för att få användbara uppgifter om kandidaterna och frågor som skulle kunna användas för att göra ett informerat val. Vissa människor kan bli så trötta på det fokus på valet att ställa ut helt och hållet, vilket gör dåligt underbyggda val vid omröstningar eller att besluta att omröstningen är inte ens värt besväret. Det finns några sätt att minska risken för att utveckla electionitis. För medborgarna, fastställande av särskilda begränsningar för hur mycket av medierna en förbrukar kan hjälpa. Till exempel, istället för att kontrollera nyhetssajter konstant under hela dagen kunde deltagarna välja att sitta ner en gång på morgonen och en gång på kvällen för att titta på de stora rubrikerna, och dra ned på antalet platser och fysiska tidningar läst, eftersom innehåll är ofta detsamma. Minskar tiden titta på TV också kan hjälpa till, kan som fattar beslut om särskilda saker att ställa in för, exempelvis debatter. Specificera "val fri nätter" att umgås med vänner är också en bra idé.

Kandidater, tyvärr, ofta fångade i en fälla som orsakar dem att utveckla electionitis. De kan inte ta en paus från kampanjen, av rädsla för att oppositionen kommer att utnyttja denna paus. Specifikt utseende privat tid och avveckling perioder kan vara en bra idé. Till exempel kan en kandidat väljer att åka på en cykeltur varje morgon för att minska stress, eller att avsätta en viss tid varje eftermiddag eller kväll för tiden med familjen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.