Vad är Cuneiform?

flesta lingvister, historiker och arkeologer ger det kilskrift, som verkade ungefär 5000 år sedan är den första riktiga skriftspråket. Kilformade utvecklades av sumererna i södra Mesopotamien, landet som för närvarande ligger inom gränsen mot Irak. De flesta av de överlevande bevis på kilskrift existerar som inskriptioner eller visningar i sten och lera tabletter. Kilformade skapades av imponerat en kilformad verktyget till mognad tabeller av lera. Faktum är att det latinska ordet cuneus betyder "kil. "Dessa skrivverktyg, även känd som" stift "gjordes vanligen av vass.

användes andra material som vax, metall, elfenben, och glas mindre ofta för inskription av kilskrift. Naturligtvis har vi ingen möjlighet att veta vad som skrevs i andra, mer ömtåliga material, exempelvis bark eller garvat skinn djur. Vissa arkeologer menar dock att papyrus användes sällan eftersom råvaror som krävs för att det inte var vanliga i området. Ändå kan vi bara bygger på vad som överlevt att lära oss om kulturen i de människor som skapade den första formen av skriftspråk. Det finns faktiskt att många versioner av kilskrift utvecklades i Mellanöstern. Forskare har identifierat Ugaritiska, assyriska, akkadiska, babyloniska, hettitiska, fornpersiska och elamitiska former. Kilformade är inte en vanlig form av att skriva idag. Snarare är det få forskare som har utbildning för att dechiffrera den. Eftersom kilskrift var skriftspråk forntida folk, de artefakter som det skrevs är ganska värdefulla, inte bara är de mycket gamla, men De informerar också vår historia. Kilformade inskrivna i statyer och obelisker ofta rapportera information om politik och religion på den tiden. Av denna anledning är artefakter som innehåller kilinskrifterna ofta inrymda i museer. Louvren i Paris, till exempel, har en stor samling av lertavlor, statyer och obelisker som är inskrivna med kilskrift.

Även kilskrift är den första kända skriftspråket, var människor gör ett försök att skapa något som liknar det skrivna språket långt innan kilskrift utvecklades faktiskt. Lingvister anser grottmålningar, som arkeologer har funnit att så mycket som 20. 000 år gamla, att vara en föregångare till språk. Men grottmålningar är inte en verklig bild av språket.

skrivna språket faktiskt en visuell representation av de talade orden som vi använder för att kommunicera. Grottmålningar, å andra sidan, är en representation av en händelse. Den stora skillnaden är att en grotta ritning kan förstås av alla, oavsett vilket språk (s) han eller hon talar. En bild av solen svävar över en människa med ett vapen och ett avlidet djur berättar en historia som kan förstås av. Skriftspråk är inte samma sak, eftersom den måste avkodas för information av en person som förstår de symboler och deras innebörd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.