Vad är Cashiering?

När någon är cashiered, han eller hon är fråntagen rang, privilegium och ansvar, ofta i en mycket offentlig och förödmjukande sätt. Cashiering har historiskt förknippats med militär disciplin, och medan denna ritual uppsägning är mindre vanligt än det en gång var, cashiering kvar. En av de mest kända fallen av cashiering inträffade 1895, då Alfred Dreyfus var cashiered och exil för förräderi. Innan djupdykning i detaljerna i cashiering, kan det hjälpa att känna till skillnaden mellan de två formerna av detta ord. I den mening som strippa någon av rang, cashiering kommer från den holländska casseren , em som är rotade i den franska casser , som hänför sig till uppsägning eller ogiltigförklaring, och ordet har används på engelska sedan 1692. I den meningen att någon som står bakom en kassaapparat att ringa upp försäljningen, kommer ordet från franska caisser , som betyder "skattmästare. " Kan du använda denna behändiga etymologiskt Faktoid nästa gång du råkar hamna i en situation där kassörskor eller cashiering är under diskussion, bör du känna så önskar.

För medlemmar av militären, cashiering kan vara förödande. Vanligtvis en soldats insignier tas bort och ofta förstörts under en cashiering ceremoni, och hans eller hennes paradvärja kan vara symboliskt brytas för att förstärka den förödmjukelse underförstådda i ceremonin. Om någon är cashiered, betyder det att han eller hon inte har rätt till några förmåner, och en skiva kommer att gå på soldatens permanent fil som tyder på att han eller hon cashiered, och varför. Förutom är obehagligt för den soldat genomgått processen, cashiering även fungerar som en objektiv lärdom för de närvarande. Militär disciplin bygger ofta på att göra exempel på människor, visar aktivt service-medlemmar konsekvenserna av beteende som strider mot militära protokoll. Meddelandet skickas av en cashiering ceremoni i allmänhet är ganska tydlig: i strid med reglerna, betala priset.

har Cashiering även historiskt använts för att straffa medlemmar av adeln fungerar som förräderi. I vissa fall har människor cashiered och sedan avrättades, se till att familjen kommer att straffas av förlusten av rang och privilegier. Cashiering har historiskt skapat en svart fläck på en hel familj, tillsammans med sina allierade, och när större tomter har avslöjats, mycket opassande trängdes har ofta uppstod människor försöker att undvika att fastna i det sociala stigmat som är förenat med sådana tomter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.