Vad är Blackballing?

praxis som kallas blackballing hänvisar till ett röstningsförfarande som används för att inkludera eller utesluta nya aktörer som söker medlemskap i hemliga gentlemen's klubbar såsom älgar, Eagles eller frimurare. I skydd av mörkret eller någon annan cloaking metod, skulle väljarna placera antingen en liten vit boll eller en liten svart boll in i en kommunal valurnorna. Beroende på de etablerade omröstningsreglerna av organisationen, en svart kula kan diskvalificera en kandidat från medlemskap eller en viss procentsats av svarta bollar måste nås.

Blackballing betraktas allmänt som en anonym och otvetydiga röstning som inte lämnar något tvivel om att resultatet, men skyddar enskilda väljare mot vedergällning för ett negativt resultat. Vissa broderliga organisationer, såsom Frimurarna, använd en svart kub i stället för en boll att eliminera eventuella feltolkningar av omröstningen. Blackballing kan också användas för att rösta ut etablerade medlemmar som har anklagats för regelbrott eller annat beteende som skadar integritet organisationen. är Ursprunget till blackballing sa att spåra tillbaka till de gamla grekerna, som använde ljus eller mörk snäckskal som röstande omröstningar. Det grekiska namnet för dessa tankar, ostrakon , utgör roten till det engelska ordet bannlysning , vilket betyder bokstavligen att sky oönskade medlemmar i ett samhälle eller grupp. Blackballing under antiken ofta inneburit en fullständig borttagning av alla rättigheter och privilegier, plus den extra förolämpning att bli förvisade från samhället. I en modern bemärkelse, kan blackballing hänvisa till en outtalad praxis att inte anställa en anställd eldas med annat företag under omstridda eller kontroversiella omständigheter. Som anställd får finna sig själv inte kan hitta andra lokala företag som är villiga att anställa någon vars rykte föregår honom eller henne. Några incidenter bolagsskatt eller sociala blackballing kan repressalier eller kränkande karaktär, medan andra är till för att varna potentiella arbetsgivare eller kunder. Det kan vara mycket svårt för en person som har blackballed att återfå sin trovärdighet och anseende.

Blackballing kan vara en hämndlysten praxis eller missbruk av kollektiv röstning makt, men många organisationer vidta åtgärder för att försäkra en enda negativ röst inte åsidosätta de allmänna vilja röstmajoritet. En andra valomgång kan fattas vid en senare tidpunkt, eller en privat diskussion bland väljarna skulle kunna leda till en omvänd ursprungliga blackballing beslutet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.