Vad är Återfall?

Termen "återfall" används vanligen för att hänvisa till upprepningar av beteende. Det används vanligtvis i ett negativt sammanhang, för att diskutera socialt oacceptabelt eller moraliskt tvivelaktigt beteende som upprepas trots straff eller utbildning för att motverka problemet. Särskilt i USA, är återfall specifikt är förbundna med det straffrättsliga systemet.

Termen kommer från det latinska rötter igen , för "Repeat" eller "igen" och cadere , att "falla. " Återfall brukar betraktas som en falla tillbaka som vänder utvecklingen, och ibland också kallas återfall av den anledningen. Denna känsla av att falla tillbaka innebär oftast att återfall är negativt, snarare än positiv, eftersom den återspeglar en förfalla från godtagbar eller hälsosamt beteende. Som ett resultat, är återfall i allmänhet uppfattas som främmande.

Inom ramen för allmänna samhället, som många talar om återfall i den mening för att inte sticka med en alkohol-eller narkotikamissbruk behandlingsprogram. Många av dessa program har höga återfall eftersom de är relaterade till kemiska och fysikaliska tillägg, vilket kan vara mycket svår att behandla. Utan en medveten ansträngning och ett bra behandlingsprogram, en deltagare i slutändan kommer att glida tillbaka i tillägg. Människor kan använda begreppet mer allmänt att tala om att falla tillbaka i dåliga vanor som bra, även om människor i allmänhet inte gäller termen för sig själva. När det gäller brottsbekämpning, återfall avser alla fall där en brottslig upprepar ett brott, trots att straffas för det med böter eller fängelse. Termen kan användas för milda brott, som snatteri, eller stora sådana, såsom övergrepp på barn eller mord. Många kritiker av straffrättsliga system titta på deras priser för återfall för att se om de är effektiva. En hög återfall ränta tyder på att ett straffrättsligt system inte kan göra sitt jobb.

i den straffrättsliga mening, återfall i brott är ett allvarligt problem. Brott alla nivåer är sårande för offren, och de flesta människor skulle vilja att undvika dem. Som en följd av att administratörer på ett straffrättsligt system som tror att människor inte kommer att upprepa brott efter att de har straffats för dem. En sådan upprepning tyder på att det behövs nya metoder som terapi eller program med syfte att förebygga återfall i brott. Speciellt med ungdomsbrottslingar, finns det också en genuin önskan för kriminella att fortsätta att leva ett liv utan brott, som kan vara svårt när brottsligheten är det enda som någon är bekant med.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.