I Kina var vad Down to the Countryside Movement?

Down to the Countryside rörelsen var en politik inletts i People's Republic av Kina under regim Mao Zedong. Den exakta översättningen av denna rörelse från den ursprungliga kinesiska termen är "upp till bergen och ned i byarna. " Dock på engelska, är det helt enkelt kallat "Down to the Countryside Movement. Rörelsen ägde rum mellan slutet av 1960-talet och början av 1970-talet, under den kinesiska kulturrevolutionen.

Under den kinesiska kulturrevolutionen var tjänstemän från den maoistiska regimen mycket anti-borgerligheten. De beslutade att "omskola" unga urbana människor som vuxit upp i privilegierade borgerligheten familjer. För att omskola dessa ungdomar, regeringen skickade dem till små byar i bergen och byarna jordbruk. De sändes vanligen ut på detta sätt efter avslutad gymnasieutbildning. Där skulle ungdomar arbete, och avsikten var att deras synpunkter borgerligheten skulle utrotas eller åtminstone mildras, genom vad de lärt sig genom sitt arbete i landet. De människor som drabbades av Down till landsbygden rörelsen ofta kallas den "förlorade generationen. "De är som på detta sätt eftersom många av dessa individer, som skickas till landet direkt efter gymnasiet, har förlorat sin möjlighet att närvara vid universitetet för att fortsätta sin utbildning. Inte nog med rörelsen avbryta sin utbildning, men även tagit bort dem från sina vänner, familjer och alla som var bekant.

En del av de människor som upplevt ner till landsbygden rörelsen har skrivit om denna epok. Några kända författare som har skrivit om sin omskolning under ordförande Mao Zedong styre över People's Republic av Kina. Några av dessa författare ingår Zhang Chengzhi och Jiang Rong. Balzac och den lilla kinesiska sömmerskan av Dai Sijie är en mycket berömd roman om Ner till landsbygden Movement. Även om berättelsen och karaktärerna däri presenteras som fiktion, de flesta läsare är överens om att informationen i texten är till stor del bygger på erfarenheter av författaren, som var omskolas som ung. Balzac och den lilla kinesiska sömmerskan först skrevs på franska och har översatts till tiotals språk. Den här boken har också förvandlats till en film.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.