Är barns lek Ring Around the Rosy Verkligen hänvisning till Black Plague?

Det är en vanlig uppfattning att leken och rim, ring runt Rosy, hänvisar till böldpest. Detta påstående har aldrig bevisats. Sången Ring runt Rosy inte finns i tryck förrän den 19: e århundradet. Naturligtvis kan den ha sjungit eller spelat mycket tidigare. Räkenskaper ring runt Rosy ansluta den till faktorer som tyder på att pesten, och är ofta förklarats som ett försök av Folklorists att hitta verkliga världen eller historiska förklaringar till vissa låtar och folklore tradition.

Argumentet gjort att ringen runt Rosy refererar till Black Plague beror på att visa lyrics symboliskt. Det bidrar till att granska den fulla raderna för att se hur var och en har varit ansluten till pest referens. Även om låten har många versioner, en igenkännbar en är följande:
Ring runt Rosy
Pocket Full of Posies
Tisha! Tisha!
We All Fall Down.

Många vet att den tredje raden som "aska, aska," eller "achoo, achoo. " Många varianter finns, men många talar för en nysning ljud. Den första raden, enligt vissa referenser utslagen gemensamma för Black Plague. På pest offer, stora pustler utvecklats som präglades ofta av en röd ring, som gradvis blivit svart. I låten, den "fickan full av Posies" linje har ett par tolkningar. Det skulle kunna förknippas med människor som bär blommor i sina fickor, eller oftare upp till sina näsor för att inte lukta den fruktansvärda stank av döda och döende. Alternativt, har det föreslagits att Posies är en ordlek på ordet var, återigen tyder på kokar produceras av pesten. Det skulle nysning i tredje raden kan naturligtvis kopplas till symptom på sjukdomen. Om den variant med askan används i ring runt Rosy kan detta tyder på en biblisk anspelning på "Ashes to Ashes. " Helt klart är att ramla ner del referenser dör.

Även om starka skäl skulle kunna utfärdas för Ring runt Rosy hänvisar till Black Plague eller några säger den stora pesten i London i the 17th century, kan detta inte ske med historiska fakta. Naturligtvis kan man säga säkert att rädslan för sjukdomen kan i det omedvetna attityder bland människor och kan arbeta sig in i något så oskyldigt som ett barns sång. Vissa ramsor och sånger kan hänvisning ganska hemska händelser.

Men argumentet inte kan göras att sången Ring runt Rosy eller dess tillhörande spel medvetet refererar Black Plague eller den stora pesten. Det kan bara vara en enkel leken, utan någon som helst avsikt att provocera fram något mer än en hel del kul.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.