Vem är kungen av vapen?

En kung av vapen är en högt uppsatt heraldisk officer. Beroende på nationen där han arbetar, en kung av vapen kan tillåtas att bevilja vapen, och han utför en mängd andra uppgifter. Den mest berömda kungen av vapen är förmodligen den brittiska Garter King of Arms, de högst rankade heraldiska officer i Storbritannien, men även andra nationer har sina egna skolor av vapen och ranking system.

vapen är mönster som är förknippade med särskilda personer eller företag. Det mest kända exemplet på ett vapen med är förmodligen en vapensköld, vilket inkluderar heraldiska produkter som är avsedda att ge information om innehavaren och hans, hennes eller dess arv. Beviljandet av vapen är normalt övervakas av ett kollegium av vapen, en organisation bemannad med människor som är mycket förtrogen med historia, släktforskning, och de komplexa regler som gäller för vapen. En skola för armar är typiskt övervakas av en kung av vapen, och flera andra högt uppsatta tjänstemän får också känd som "kung av vapen. " I det brittiska systemet, Garter King of Arms är chef för College of Arms, följt av Clareneux King of Arms och Norroy Ulster King of Arms. Förutom att vara domaren av ansökningar om vapen, är kungen av vapen brukar också rätt till särskild skrud, ibland med en krona, och han kan få tillstånd att använda en formell titel med sitt namn.

Heraldik är en oerhört komplex och något svårbegripliga utbildningsområde. Heraldiska officerare bevara arvet av deras länder, genom att avgöra vem som har rätt till vapen och vad dessa lager kan innehålla. Till exempel är bara människor av en viss rang tillåtet att ha heraldiska anhängare, siffror som är placerade på vardera sidan om innehavarens sköld. Varje enhet på en vapensköld har en specifik, kodad innebörd, och frågor om färg och design är oerhört viktigt.

I motsats till vad många tror, en vapensköld är ett personligt varumärke, inte en familj emblem. Många medlemmar av samma familj kan använda samma vapen, men i vissa fall inte alla har rätt till ett vapen, eller olika människor kan vara tillåtet att ha olika insignier på sina vapen. Kungen av vapen, tillsammans med personalen på ett College of Arms, bestämmer innehållet i vapen genom omfattande forskning och intervjuer med sökande som rockar begäran av vapen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.