Vem är Benedict Arnold?

Benedict Arnold föddes den 14 januari 1741 till en familj med en lång politisk historia. Arnold tidiga liv plågades av tragedi. Fyra av hans syskon dog av gula febern, lämna honom den enda pojken, tillsammans med en yngre syster.

Med familjen förmögenhet förlorad på grund av en rad dåliga affärsbeslut, tvingades Benedict Arnold att överge skolan vid 14 års ålder. Hans far hade vänt sig till alkoholism som hans sätt att hantera familjens problem, så Benedict Arnold var tvungen att lära sig en handel från två äldre kusiner. Mindre än ett år senare, och mot hans mors önskemål värvats Benedict Arnold i armén för att bekämpa de franska vid Fort William Henry. Han avskedades snabbt på grund av sin ungdom, men utsädet hade redan planterats. Efter att hans föräldrar år 1761, började Benedict Arnold ett framgångsrikt företag som apotekare i Connecticut. Böjda på att återställa den goda efternamn, fokuserar han på att tjäna pengar och köpa egendom, på sikt upprätta en handlare handeln med Västindien. Benedict Arnold gifte sig och fick tre söner, men hans fru dog bara några år senare, lämnade honom ansvar för en växande familj. Arnolds syster, som bodde med honom och ta hand om familjeföretaget medan han var borta, blev ett substitut mor. Den 21 april 1775, Benedict Arnold gick växande revolutionen och utnämndes till kapten i guvernörens andra Company of Connecticut Guards. Han erövrade Fort Ticonderoga, och sedan gick Major General Philip Schuyler i en strävan att invadera Kanada kusten. Uppdraget visade sig vara svårare än väntat, och Benedict Arnold skadades allvarligt när han försökte ta över Quebec. För de kommande fyra åren kämpat Arnold i New Jersey, Connecticut, Philadelphia, och Saratoga, tills ett allvarligt sår tog honom ut på slagfältet permanent. Förbittrad till kongressen för att inte gå med på att hans krig taktik och budget, Benedict Arnold nedsänkt sig i Philadelphia eliten, så småningom möte och gifta 18-åriga Peggy Shippen.

Peggy tidigare friare hade brittisk major John André. Med hans hjälp fick Arnold kontakt med den brittiska armén och erbjöd sig att West Point över i utbyte mot en brigadgeneral provision och £ 25. 000. Hans plan var klantiga och han flydde till London med sin fru och barn. När det blev uppenbart att britterna skulle bli besegrade, försökte Benedict Arnold att återupprätta sin handelsföretagsprogram utan framgång. Han dog i fattigdom den 14 juni 1801.

Benedict Arnold anses vara en förrädare och har ingen officiell monument till hans minne, trots hans tidiga bidrag till revolutionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.