Vad var Vichy Frankrike?

Termen "Vichy Frankrike" speglar en period i Frankrikes historia som många historiker betraktar som både mörka och olyckliga. Den hänvisar till en krigstida regering baserad i staden Vichy, söder om Paris. Regeringen varade från juli 1940 till november 1942 när tyskarna äntligen tog över hela Frankrike. Många ledare i Vichy regeringen fortsatte att vara stark efter den tyska övertagandet, och tidsperioden för Vichy styre i Frankrike blev senare omfattande kritik.

rötter Vichy Frankrike finns i de ursprungliga tyska invasionen av Frankrike , 1940. Inom en mycket kort tid, den franska insåg att de inte kunde bekämpa de invaderande tyska styrkorna, och slutligen ett vapenstillestånd överenskommelse mellan de båda länderna nåddes. Enligt villkoren för vapenvila, ockuperade tyskarna helt regionen i norra Frankrike, vilket den franska regeringen att förvalta den södra regionen i Frankrike.

År 1940 röstade nationalförsamlingen att erbjuda helt nya befogenheter till marskalk Pétain . Omständigheterna vid denna omröstning kanske inte var helt lagligt, men slutresultatet var inrättandet av Vichy Frankrike, som i teorin var en regering som är självständig från tyskarna. Tidigare erfarenheter visar på annat sätt, men eftersom det är uppenbart att Vichyregeringen nått flera avtal med Hitler, och att man deltog i nazisternas verksamhet i både norra och södra Frankrike. Regeringen tvingades i huvudsak att göra det, eftersom det stod klart att Tyskland snart skulle dominera Frankrike annars.

Vichy Frankrike kallade sig L'état Fran? Ais "den franska staten, "att skilja sig från den tredje republiken. Regeringen övergav också den traditionella franska mottot "frihet, jämlikhet, broderskap" till förmån för "arbete, familj, Land. "Inom Frankrike, Vichy regeringen motsatte sig både av extremistiska partisaner söker en fascistisk stat och personer som Charles de Gaulle, som ville återupprätta den franska republiken.

Samarbete mellan Nazityskland och Vichyregimens kan ha varit ganska omfattande. År 1942 blev Vichy Frankrike tekniskt löst, som Tyskland tog över hela nationen i Frankrike, men det är klart att resterna av Vichy-regeringen och dess tjänstemän fortsatte att hålla makten i Frankrike. Efter befrielsen 1944 svarade Frankrike med en underström av vrede mot "kollaboratörer" resulterat i avrättningar, offentlig förnedring, och allmänt socialt kaos. En provisorisk regering bildades snabbt, slutligen försöker medlemmar i Vichy-regimen och skapa en ny, permanent regering i Frankrike.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.