Vad är statliga auktioner?

En stat auktion är en auktion där en myndighets auktioner av en mängd olika objekt. Medlen från en stat auktionen får gå till vissa orsaker i staten, eller kan införas i det allmänna fond, som används för att betala för en mängd varor och tjänster. Statligt auktioner kan vara en utmärkt resurs för att plocka saker i rimligt gott skick upp till en låg kostnad, och statligt auktioner kan ibland ge mycket intressanta fynd.

Vissa stater har regelbundna, planerade auktioner, medan andra schemalägga en auktion när de har en eftersläpning av material för att sälja. Auktionen är ofta hålls i delstatens huvudstad, eller det kan hållas i en annan stad där staten butikerna rad varor. Några auktioner är avsett för specifika objekt, till exempel polis överskott eller fordon, medan andra kan innehålla en blandning av varor. Under auktionen förhandsgranskningen har människor en chans att titta på objekt till salu.

Varor för försäljning på statlig auktioner kommer från många källor. Övergiven egendom från statliga anläggningar kan vara en källa till varor, som kan material beslagtogs. Beslagtagna materialet ingår bilar och diverse utrustning såsom TV och elektronik. Kramper kan ske som en följd av utebliven betalning av statliga skatter, eller som en del av en brottsbekämpande verksamhet. Överflödigt material säljs även på statlig auktioner, och utrustning som är pensionerade eller ersätts också finns till salu.

medlemsstaternas regeringar äger en häpnadsväckande samling av föremål, från polisbilar till sjukhusutrustning. Normalt skick auktioner öppet för alla, så länge som man kan visa att de kan betala för varan de bjöd på. Vissa stater auktionen via Internet, gör att människor kan bjuda någonstans i målet att köra upp priserna och gör auktion närvaro mer bekvämt sätt för folk som bor i glesbygd.

får också regelbundet sälja specialvaror. Till exempel, om en stat är att sälja ett ovanligt tomt eller en historisk artefakt, får den säljas på auktion för att hämta det högsta priset. I dessa fall är objektet brukar auktioneras ut separat i stället för att klumpas ihop till en generisk stat auktion. Vissa stater kan vända specialitet försäljning till professionella säljare som är specialiserade på att hantera dessa typer av saker. Till exempel, om en stat vill sälja en samling av konst som beslagtogs i ett rättsligt förfarande, kan det begära ett auktionshus som Sotheby's eller Christie's att hantera konstverket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.