Vad är ett fattighus?

som arbetsplats är en institution där de arbetande fattiga utfodras och inhysta. Arbetsanstalter är särskilt nära förknippade med livet i det viktorianska England, trots att de i själva verket mycket äldre. 1930 avskaffades fattighuset systemet till förmån för andra system för att hjälpa de fattiga, men tanken på fattighuset fortsätter att hemsöka böcker som på 1800-talet. En av de mest kända arbetsanstalter är förmodligen det som visas i Oliver Twist , som ett klassiskt exempel på en brittisk fattighus, komplett med grymma förhållanden. De tidigaste register över arbetsanstalter datum till 1600-talet, vilket var rätt runt den tid då ett antal fattiga lagar stiftades för att försöka hjälpa de fattiga och fattiga. Elizabeth I: s dåliga lag av 1601 är förmodligen den mest anmärkningsvärda Poor lag från 1600-talet. Dessa lagar erkänt att olyckliga förmodligen alltid skulle finnas i det engelska samhället, och att medborgarna hade en skyldighet att sörja för dem, vanligtvis genom församlingar.

År 1722 lade Poor lagen om grunden för en mer formell fattighus system, hårdnat till 1834 med fattigvården unionen. Med dessa lagar kom en förändring i attityd gentemot de fattiga. Medan folk hade tidigare sett de fattiga som stackars olyckliga, en idé som de fattiga var lata och rådlös började råda. Genom att arbeta, det var teori, de fattiga skulle lära sig goda vanor, växande mindre lata och kanske lära sig att klara sig själva. Denna attityd ignorerat de verkliga problemen för de fattiga, såsom brist på utbildning, behovet av att stödja familjer med många barn, och ökande kostnader för boende i många tätorter.

arbetsanstalter ingår sovsalar för människor att sova i , ofta med mycket primitiva förhållanden, tillsammans med matsalar, kapell, och infirmaries. Eftersom livet i fattighuset skulle vara förnedrande och skamligt, många av reglerna i fattighuset inriktad på att understryka detta. Ningar var oftast fattiga, ibland till den grad av svält och människor står inför mycket hård disciplin. I vissa arbetsanstalter förväntades de boende att vara tyst medan fattighuset, pratar bara på jobbet eller på väg till jobb.

var fattighuset också känd som spike i vissa regioner i Storbritannien, och det var en siffra på rädsla för många fattiga britter, speciellt de som hade lyckats klo sig ur fattighuset. Fattighus invånare var nästan som slavar, tvingas arbeta om de alls kan, vanligtvis för låga löner. Av 1900-talet var denna form av sociala tjänster börjar betraktas som grovt och kanske inte så produktiv, förutom dyra för staten, och de lagar som gäller stöd till fattiga skulle omarbetas i syfte att anpassa sig till moderna värderingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.