Vad är en vatten klocka?

En vatten klocka är en Tidsangivelserna anordning som använder ett flöde av vatten för att mäta tid. Som ni kanske förstår, är en vatten klocka inte lika exakt som de flesta moderna tiden hålla enheter, men när vatten ur utvecklades först, de var fullt tillräcklig för tiden. Man tror att vattnet klockorna kan vara bland de äldsta som används för att hålla tiden, eftersom skriftliga redogörelser för dessa datum till omkring 4000 f. Kr. , med fysiska exempel från Egypten dateras tillbaka till 1500 f. Kr. Det finns ett antal på hur ett vatten klocka kan fungera. Generellt sett är vatten klockor klassificeras som antingen inflöde eller utflöde. Ett utflöde vatten klocka håller tiden genom att låta vattnet sakta rinna bort, ett exempel från antiken var en skål märkt med streck som hade ett litet hål i botten. Skålen var full och tömts långsamt, och linjerna användes för att hålla reda på tiden. I fråga om ett inflöde vatten klocka, är flödet av vatten i en behållare såsom en cylinder som används för att mäta tidens gång.

Vatten klockor har ursprungligen tagits fram för att göra astrologiska observationer när tidens gång kan bli en viktig faktor. De var också tydligen använts för att mäta tidens gång under tal och andra evenemang. Ursprunget till vatten dygnet teknik är inte känt, men Egypten tycks ha några av de äldsta exemplen, de användes också i Asien, Mellanöstern och Grekland, där vattnet klockan var känd som en VATTENUR, eller "vatten Stealer. " En vatten klockans riktighet kan finjusteras genom påtryckningar på vattnet, eller med hjälp av olika verktyg för att ändra flödet. Lite vatten klockor blev ganska sofistikerade, att förvandlas till utarbeta klockan torn. Som andra tidtagning enheter uppstod, började vattnet klockan kan ställas, och vatten klockor i dag är till stor del en nyfikenhet, snarare än en användbar tid bit, tack vare det faktum att mer exakta metoder för att mäta tid har utvecklats.

Behovet av mer exakta tiden bitar började växa fram under år prospektering, när sjömän akut behov av noggranna klockor så att de kunde mäta longitud. Under denna tid, mer precisa och tillförlitliga klockorna började utvecklas, och med framväxten av den industriella revolutionen, då behovet av att hålla exakta tiden blev allt viktigare, ännu bättre klockor utvecklades. By the 19th century, hade vattnet klockan till stor del avvecklats, men de fortsatte att användas i vissa avlägset belägna områden där rytmer från folkets dagar inte behöver vara så exakt reglerad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.