Vad är en präst Hole?

En präst hålet är en hemlig avdelning som är avsedd att rymma en eller flera personer, tillsammans med några objekt. Priest hål byggdes ursprungligen till skydd katolska präster från den elisabetanska regeringen, och de användes senare för att dölja dyrbara tillhörigheter och att dölja ett sortiment av radikaler och oliktänkande. Sådana hål är i allmänhet mycket små, som besökare till elisabetanska herrgårdar kan intyga, och de var avsedda för tillfälligt gömma bara, utan metoden för att få frisk luft och inga hjälpmedel för att gå på toaletten.

Medan hem onekligen haft olika dolda utrymmen innan Elizabeth I kom till makten, prästen hålet blomstrade under hennes regeringstid. Medan drottningen var i allmänhet mild i början av sin regeringstid, spruckna hon senare ner kraftigt på katoliker, ser dem som ett hot mot statens säkerhet. Katoliker fick inte gå till massa eller att delta i religiösa ceremonier, och de förväntade sig att konvertera eller att vara mycket smygande om utövandet av sin katolska tro.

åtskilliga katolska präster och andra tjänstemän kyrkan fortsatt att resor i hela England under den elisabetanska eran, fast beslutna att sätta sakramenten i kyrkan för dem som ville ha dem. Däremot gjorde de det i stor fara, för om de upptäcktes, kan de straffas hårt. Som en följd härav kom prästen hålet till stånd, när ett gäng tjänstemän som sänker sig ned över en egendom eller hem för att söka efter en katolsk präst, kunde prästen gömma i prästens hål tills de var borta.

Många människor var väl medvetna om taktik att använda en präst hål, och det var vanligt att söka parterna att ta med arbetare att riva upp de hem som de sökte dem, letar efter tecken på en präst hål. Som ett resultat har dessa utrymmen vara mycket listigt gömda, och byggde i hemlighet, så att ingen skulle veta om ett hem hade en präst hål. Ibland tvingades präster att gömma tysta dagar innan SKALLGÅNGSKEDJA slutligen gav upp.

Ett framträdande byggare av präst hål hade Nicholas Owen, jesuit som byggde ett stort antal sådana fack, varav en del kan fortfarande ses idag. Han var mycket skicklig på att dölja sin präst hål på oväntade platser, vilket söka parterna glans höger över platsen för gömställe av en skräckslagen präst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.