Vad är en försöksballong?

försöksballong är en term som härrör med ett test för varmluftsballonger av Joseph och Etienne Montgolfiere 1782. Innan de sätter sig i en luftballong och riskera liv och lem, det Montgolfiere bröderna ville vara säkra på att varmluftsballong verkligen skulle fungera. De släppte flera rättegång varmluftsballonger obemannade, och sedan år 1783 de även testat en försöksballong innehållande flera husdjur, för att säkerställa att luften på högre nivåer var säkert att andas. Eftersom gårdens djur kom tillbaka på jorden säkert, det Montgolfieres antog att det var säkert att prova en bemannad expedition i en varmluftsballong.

Från historia sikt har det engelska språket utvecklat många användningsområden för begreppet. Det är ett sätt att upptäcka säkerhet något (som att skicka djur på rymdskepp) och oftare, det sätt att "testa vattnet, för att se om en idé, produkt, en politisk kandidat eller olika andra saker faktiskt är värda att satsa på . På ett sätt kan vara en form av marknadsundersökningar för att fastställa hur livskraftig någonting. I politiken, till exempel en person intresserad av att kandidera kan skicka upp en försöksballong genom att släppa ut rykten om kandidera. De utvärderar, antingen genom enkäter eller genom offentlig reaktion, hur lönsamma deras kampanj för ett särskilt organ kan vara. En annan typ av försöksballong i politiken är att våga sig en idé om att en politiker eller en grupp av politiker kan genom att prova att se om de skulle verka för en lag baserad på idén. Om allmänheten verkar reagera med gillande på idén, så att politikerna kan gå vidare med att försöka skapa en lag eller en politisk förändring, eftersom de tror att det finns stöd för det. I Tillverkning, uppfinning och vill kan företag använda en försöksballong för att avgöra om en produkt är värd att hitta på eller göra. De kan använda ett pressmeddelande om att de är "arbetar på" en produkt, och sedan mäta konsumenternas och mediala att avgöra om produkten skulle vara något kunderna vill ha. Om konsumenterna skulle reagera är dålig, kan man rädda människor kostnaden att faktiskt producera något som inte kommer att sälja bra.

Ett annat sätt att använda rättegång ballonger är att priset . Detta kan användas i fastigheter, i synnerhet, för att se hur potentiella köpare reagerar på vissa priser. En person kan flyta ett antal försöksballong av ett fast belopp för ett hus för att se om priset är för högt, för lågt eller precis lagom. Bil återförsäljare kan göra samma sak, så kan alla andra säljare. En liten mängd produkter som kan erbjudas till ett fast pris för att se om de "flytta. " Om de är en snabb försäljning, får varje säljare tänka på att höja priserna, men om de inte säljer alls produkten kan det förpackas och säljs till ett lägre pris.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.