Vad är en Superdelegat?

Efter primära val äger rum för människor som väljer att köra för det amerikanska presidentvalet, republikanska och demokratiska partierna har vardera en rikstinget. Vid denna konvention den person som kommer att företräda partiet och köra i presidentvalet är nominerad. En del av denna nominering på grundval av de delegater som representerar antalet röster vann på primärval eller caucuses genom den primära period. Varje ombud är en representation av rösterna för varje distrikt. Det är möjligt att uppnå mer individuella röster och skriva in det primära med färre delegater. En Superdelegat är något helt annat och är en folkvald tjänsteman i det demokratiska partiet som får kasta en enskild röst för hans /inte grundar sin kandidat i valet med rösterna från medborgarna.

Fram till 1970-talet, party tjänstemän välja sin presidentkandidat. Primärval och caucuses blev den huvudsakliga metoden för att ge människor välja vem de ville springa, att inte lämna det beslutet enbart upp till festen. Men både republikaner och demokrater ville fortfarande ha något att säga i det slutliga beslutet, vilket resulterade i skapandet av Superdelegat eller unpledged delegera roll. Superdelegates väljs annorlunda per parti.

Demokraterna har för närvarande, 796 Superdelegat medlemmar. Dessa utgörs av alla demokratiska ledamöter i kongressen, demokratiska guvernörer, medlemmar av den demokratiska kommittén och andra demokratiska politiker och tjänstemän. I alla finns totalt 4. 049 superdelegates och delegater, och vinna den demokratiska nomineringen medel få 2025 delegera röster. Dessa siffror kan ändras och har förändrats från konvention till konventionen på grundval av en mängd olika faktorer. Tekniskt, en demokrat kan vinna nomineringen utan Superdelegat stöd, men om en ras är nära, kan dessa röster är mycket viktigt. Det republikanska partiet har cirka 400 Superdelegat medlemmar. De är ofta helt enkelt kallas unpledged delegater eftersom termen Superdelegat härrör från det demokratiska partiet. De har mycket mindre inflytande, om inte loppet är mycket nära, i den slutliga nomineringen till sin presidentkandidat.

Många människor känner att utnämningen av Superdelegat kandidater, och /eller deras blotta existens är inte förenligt med demokratiska ideal val. Superdelegates kan STRIDAS viljan hos människor i en nära valet, och de har inte att göra sina val baserat på folkval. Andra faktorer som personliga relationer, får politiska anpassningar, eller helt enkelt gillar eller ogillar en person informera valet av Superdelegat. Folk kritiserar ofta den här processen för nomineringen eftersom den inte helt representerar folkviljan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.