Vad är en Ration Book?

en ranson bok är en bok av kuponger som används för att kontrollera konsumtionen av vissa varor som kan vara i hög efterfrågan. Ransoneringskuponger är särskilt förknippad med det andra världskriget, då många länder upplevde en brist på nödvändiga konsumtionsvaror, och de beslutade att en ransonering skulle säkerställa en rättvis och jämn fördelning. Många exempel på andra världskriget ransoneringskuponger kan ses på displayen i museer, för människor som är intresserade av denna period i historien.

Vanligtvis en ranson bok sker i form av ett block fyllt med perforerat kuponger. När någon vill köpa något sådant som ett halvt kilo socker, han eller hon tårar ut kupongen för objektet och presenterar dem för en detaljist, alltid behåller kupongen och avgifter för objektet. Att ha en ranson bok inte garantera att livsmedel kommer att finnas tillgängliga, under andra världskriget, stod många i kö för timmar att få tillgång till eftertraktade saker som färskt kött och frukt, och andra vände sig till den svarta marknaden för att komplettera sina ransoner.

De enskilda kuponger i ransoneringskuponger ibland kallat "ranson frimärken," och under perioder av brist, de är noggrant kontrollerade. Vanligtvis, en statlig myndighet frågor ransoneringskuponger vid angivna intervall, till exempel veckovis, månadsvis eller kvartalsvis, och konsumenterna måste hålla fast vid sina kuponger för att ersätta en ranson bok kan vara en komplicerad process. Den ranson stämplar kan dateras, så att konsumenterna bara kan använda dem under en viss tid fönster, eller de kan vara öppna, gör att människor kan spara upp ranson frimärken för speciella tillfällen. Ningar kontrollerades vanligtvis genom att registrera konsumenter med särskilda butiker, som var försedd med varor för registrerade kunder.

Under perioder av svårigheter, kan användningen av ransoneringskuponger bidra till att människor har en chans att komma åt de varor som de behöver, allt från tyg till kläder till ägg. Ration kuponger vanligtvis ut till en enda chef för hushåll, som hävdar alla medlemmar i hushållet att få tillgång till extra kuponger. Vissa regeringar kan också ge extra ransoner till gravida kvinnor eller personer med särskilda sjukdomar som kräver näringsmässigt stöd.

Under andra världskriget uppmuntrades många människor att komplettera ration bok kuponger med produkter från "Victory Gardens," små trädgårdar att generera grundläggande producera, vilket avlastar livsmedelsproducenterna en del stress. Det ransonering skulle också kunna bli ganska komplicerat med punkt värden som inkallats till olika livsmedel, och konsumenterna byta ransoner om vissa saker för andra, vegetarianer, kan till exempel välja att byta sitt kött frimärken för grönsaker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.