Vad är en ROVRIDDARE?

En ROVRIDDARE hänvisades ursprungligen till en länsherre, oftast i Tyskland, som tas ut stora avgifter för dem sjöfarten varor genom sin mark. Mer nyligen, under den amerikanska industriella revolutionen, en ROVRIDDARE var en person som har gjort enorma summor i verksamheten. ROVRIDDARE var en kränkande term som innebär att en person använt otillbörliga affärsmetoder och visade låg känslighet för den vanliga arbetaren. Det är definitivt så att tidiga arbetare i fabriker lidit omänsklig behandling, och arbetade under hemska förhållanden. Lite hänsyn gavs till arbetstagarnas säkerhet, eller att ge sin personal, även en hel del ledighet. Många invandrare från 19th century blev fabriksarbetare, och var, på grund av språkbarriärer, sämre möjligheter att stoppa missbruk. Den ROVRIDDARE vanligtvis emot unionization, eftersom detta skulle kosta mer pengar. Så hans pengar gjordes ofta på bekostnad av lidande. Dessutom kan förhöjda mängder pengar från ROVRIDDARE kväsa vanligtvis kontrovers eller mediernas uppmärksamhet om det behövs.

De flesta människor är bekanta med namnen Andrew Carnegie, J. P. Morgan och John D. Rockefeller. Även om vissa kanske mer positivt kalla dessa män Captains of Industry, var de ofta kallad Robber Barons grund av deras affärsmetoder.

Många branschledare kallas ROVRIDDARE faktiskt gav mycket pengar till välgörenhet. I själva verket beror New York City många av dess slående byggnader till bidrag ROVRIDDARE. Byggnader som Rockefeller Center och Carnegie Hall byggdes genom bidrag till välgörande ändamål av Rockefeller och Carnegie familjer.

Men många historiker och ekonomer beklaga att sådana kärleken inte omfattade de flesta av de personer som var ansvariga för att dessa män mycket rik. Ingenstans var kritiken mot ROVRIDDARE livsstil mer uppenbar än i Thorstein Veblen analys The Theory of the Leisure Class . Till Veblen, bar ROVRIDDARE likhet med barbaren. Vad han inte kunde få ett rimligt sätt, fick han med våld. Liksom bodde ROVRIDDARE av sig bytet eller orättfångna vinst. En del som skulle ha kallat en ROVRIDDARE en kapten för industri, som konservativ författaren Ayn Rand, såg dessa män som välgörare i samhället. Mest liberala analytiker håller inte med Rand bedömning. var den summa pengar som en ROVRIDDARE ofta ses som en uppfyllelse och inspiration för den amerikanska drömmen. Däremot har de flesta Robber Barons startar inte på lägsta skikt i samhället. De kom för medelklass familjer, där de skulle ha haft större tillgång till bättre jobb med bättre arbetsvillkor. De kan inte i de flesta fall betraktas som kommer från "trasor" till rikedom.

Modern, mycket framgångsrika affärsmän kan också kallas Robber Barons om deras affärsmetoder ses som otillbörliga eller olagliga. Den senaste tidens Enron-skandalen hade många gungade etikett ROVRIDDARE vid vissa av sina chefer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.