Vad är en Polling Place?

En polling plats eller polling precinct är en plats som används för att rösta i ett val. Eftersom valen förekommer sällan, en struktur såsom en hyra hallen eller kyrka är ofta hyrs ut för att tjäna som en polling plats. I många regioner är vallokaler bemannas av frivilliga som kan erbjudas en liten avgift för att kompensera för sina tjänster. Många länder har särskilda regler för uppförande i vallokaler för att säkerställa att alla väljare har tillgång till valurnorna och att skydda rösträtt och privatliv.

Användningen av "undersökning" för att beskriva en samling av rösterna kommer från 1625. Vallokaler har traditionellt behandlats med varierande grad av respekt, beroende på den eran och nationen. Under vissa perioder i USA, till exempel, afro-förbjöds amerikanska väljare från sina lokala vallokaler, trots att de har rätt att rösta. I andra fall har vallokaler har dominerats av ett enda politiskt parti som har pressade väljare på att stödja sina kandidater. I USA liksom i många nationer, politisk reklam och diskussioner är inte tillåtna i närheten en polling plats. Detta syftar till att minska trycket på väljarna, så att de känner sig bekväma röstar med sina samveten. En polling plats måste också erkänna alla registrerade väljare, oavsett ras, religion, klass eller politisk uppfattning, och den måste erbjuda boende för funktionshindrade väljare eller väljare med särskilda behov. I en polling plats, ett antal lövhyddefesten upprättas så att väljarna kan göra sina val i privat. Personalen vid röstningen plats kontrollera om väljarna är på rullar för den platsen, och händer väljarna ett val som han eller hon måste markera. Röstsedlar samlas i en låst container som vidtas för att rösta tjänstemän för räkning. I regioner med elektronisk röstning, kan väljarna rösta på maskiner i stället för märkning omröstningar.

Rösträtten är skyddad i många länder, såsom rätten att rösta självständigt utan påtryckningar eller inblandning från tredje part. I länder där rösträtt inte har helt etablerad, bildskärmar från neutrala stater kan övervaka valet att se till att vallokaler bedrivs på ett ansvarsfullt sätt. De övervakar också rapportera överträdelser av rösträtt såsom politiska påtryckningar, kasseras röster, eller hotelser.

I de flesta regioner i världen, måste väljarna rösta på en viss polling plats, som ser till att väljarna inte röstar i flera precincts. Platsen för din röstningen plats kan vanligtvis hittas på ditt prov valomgång, om du har skickat en. Om du har ett kort registrering av väljare, kan du röstningen ställe listas där. Om du inte vet var din röstningen plats, ring registratorn av väljarna i din region för att ta reda på var det är. Om du vill undvika valurnorna helt, registrera dig för ett permanent POSTRÖST, som kommer att skickas till dig så att du kan rösta och återvända valet i lugn och ro.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.