Vad är en Iron Maiden?

Enligt uppgift till Iron Maiden, eller Eiserne Jungfrau , användes som en medeltida tortyr enhet i Tyskland. Det består av ett stort, grovt mänskliga formade skåp med brutalt skarp intern spikar. Den skadelidande skall placeras, och dörrarna sakta stängd, så att spikes spetsade honom eller henne, vilket leder till intensiv obehag. Om helt stängt på Iron Maiden länge nog, offret sannolikt skulle ha förblött, förutsatt att taggarna inte punkteras en lunga eller andra vitala organ. Dock är Iron Maidens historia som tvisten med många historiker nu tro att det är en bluff.

Fysisk exempel järn flickor bara går tillbaka till sent 1800-tal, och vissa historiker har menat att enheten inte har använts under medeltiden, även om en myriad av andra obehagliga metoder av tortyr var sysselsatta säkert. Det bästa exemplet på en Iron Maiden var det Iron Maiden i Nürnberg, som visades första gången 1892, strax efter det byggdes, och senare förstördes under allierades bombningar av Tyskland på 1940-talet. Flera historiker misstänker att de skrämmande historia Iron Maiden var egentligen en uppfinning av Johann Philipp Siebenkees, en sjuttonhundratalet tyska philsopher. Redovisning av Iron Maidens inte kan hittas från någon period äldre än 1700-talet, men de flesta andra medeltida tortyr anordningar var katalogiserade i stor omfattning. The Iron Maiden kan också ses som en misstolkning av flera olika medeltida tortyrmetoder, inklusive "kappa av skam," en träkonstruktion som bärs av mindre lagbrytare offentligt. Pälsen av skam var viktade ofta, att öka det fysiska obehag genom att bära enheten och allmänheten uppmanades att kasta förolämpningar och föremål vid de kriminella som straff. Efter den kriminella har haft tillräckligt förödmjukad, flyttades kappa av skam, men det otvivelaktigt lämnade askgrå märken efter. Siebenkees kan ha beslutat att ta idén ett par steg längre för att illustrera brutaliteten i medeltiden, och det är möjligt att sensationalists konstruerade överdrivna järn tärnor till utställningen med kappa av skam som inspirationskälla, även om enheterna har aldrig använts.

Flera artonhundratalet järn flickor finns att beskåda på museer runt om i världen, men det är osannolikt att de var anställda någonsin. Ironiskt nog, förmodligen Iron Maiden användes inte förrän under nittonhundratalet. År 2003 upptäcktes en Iron Maiden i en övergiven fotbollsplan i Irak genom att invadera de amerikanska styrkorna, och fd idrottare uppgav att den hade använts för att straffa idrottare som inte presterar som standard. Den anordning som användes troligen under ledning av Uday Hussein när han var ansvarig för den irakiska olympiska kommittén.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.