Vad är en Hundfångare?

En hundfångaren eller djur kontrollant som är en civil anställda som är ansvariga för att hantera rapporter av lösa djur i sin gemenskap. Termen "hundfångaren" är generellt som nedsättande av folk i detta yrke, som föredrar "officer djur kontroll," eftersom det antyder att läget har en mycket större omfattning än bara fångst av lösa hundar. En stor kommun kommer att ha en heltidsanställd hundfångaren, medan mindre städer kan förlita sig på medlemmar av polisen för att utföra denna viktiga uppgift.

Lösa hundar i synnerhet bedöms vara en social hot eftersom de kan vara farliga eller de kan bära sjukdom. Som en följd av detta yrket hundfångaren faktiskt ganska gamla, människor har fyllning någon form av ställning sedan åtminstone 1600-talet. En hundfångaren kommer också att reagera på rapporter om sjuka eller rabiessmittade djur eller arter, och han eller hon kommer i allmänhet att bistå med andra animaliska frågor såsom lös boskap.

Många människor känner en hundfångaren av hans eller hennes karakteristiska van. En hundfångaren vanligtvis kör en lastbil med flera inbyggda i burar för djuren han eller hon plockar upp. Dessutom är lastbilen används för ett sortiment av nödvändiga förnödenheter såsom mat, vatten, koppel, täcken, grundläggande första verktyg stöd och pistoler lugnande. I vissa områden är ett djur Kontrollanten också tillstånd att förstöra farliga djur, och han eller hon kan ha ett hagelgevär för hantering av djur som är alltför farligt att närma sig, såsom hundar med rabies.

Typiskt, i För att bli ett djur kontroll officer, måste någon ta ett prov som administreras av den kommun där han eller hon bor. I vissa områden, måste ett djur Kontrollanten har också viss utbildning så att han eller hon förstår hur man hanterar djur. Många dogcatchers faktiskt är mycket förtjust i djur, och de arbetar i djurvård och kontroll för att säkerställa att djuren i samhället får bästa möjliga vård. När kvalificerade, kan en hundfångaren arbeta ute på fältet eller i en djurhemmet, bearbetning fångas och överlämnas djur.

Att vara hundfångaren är hårt arbete. Det kräver skicklighet och medkänsla, eftersom djuren hanteras av en hundfångaren är ofta rädd och betonade, vilket kan orsaka onormala beteende. En hundfångaren är i allmänhet god fysisk form, så att han eller hon kan jaga efter och hantera stora djur. Det kan också vara känslomässigt utmanande att arbeta i djuret kontroll yrket, eftersom många oönskade djur är allvarligt missbrukas, och är en hundfångaren exponeras ofta en till den värsta delen av mänskligheten och djur lika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.