Vad är e-regering?

E-förvaltning är en allmän term som beskriver användningen av teknik för att underlätta tillämpningen av regeringen och utbetalning av statlig information och tjänster. E-förvaltning är en förkortning av frasen elektronisk förvaltning. E-förvaltning handlar mycket med Internet-tillämpningar till stöd för regeringar, men omfattar även ett antal icke-Internet problem. i generell mening, e-förvaltning kan hänvisa till sådana triviala användning av elektronik i regeringen som storskalig användning av telefoner och faxar, övervakning, spårning system såsom RFID-taggar, och även användning av TV-och radioapparater för att sprida regering-relaterad information. I denna mening, e-förvaltning är inte ett nytt fenomen på något sätt. Användningen av radiovågor för att sprida katastrof varningar, eller att ge information om röstning, är en aspekt av e-förvaltning som har använts i många år. I många länder med statligt drivna medier, blir hela medierna en form av e-förvaltning, bidrar till att sprida pro-regeringen meddelanden.

Nyare icke-Internet-applikationer för e-förvaltning ger löftet om rationalisering regeringen förfaranden och förbättra funktionaliteten. Regeringen spårningssystem för medborgarna, allestädes närvarande övervakning och biometrisk identifikation är några e-förvaltning som har många integritet förespråkar oroad över den ökade betydelsen av e-förvaltning.

Med den ökande genomslagskraft på Internet, nya möjligheter blir tillgängliga för att hantera verksamheten i myndigheters hemsidor. Utbetalningen av social trygghet, hanteringen av regeringen arbetar projekt, och tillhandahålla information om företrädare online är alla exempel på e-förvaltning i aktion.

Vid sidan av Internet, mobiltelefoner erbjuda ett ännu mer bekvämt kanal genom vilka de kan distribuera myndighetsinformation. Genom att använda text-messaging, regeringar är beredda att skicka ut i hela regionen och särskilda varningar nödsituation, ger upp till den senaste informationen på begäran, och i huvudsak gör regeringen tillgängliga för människor oavsett var de kan när som helst tid.

Ett område av e-förvaltning under mycket diskussion och debatt är att hitta ett sätt att införa elektronisk röstning om allt från offentliga åtgärder för att val av representanter. Säkerhetsfrågor och brist på allmän tillgång till tekniken har bromsat införandet av e-röstning, men många förespråkar finna att det är bara en tidsfråga innan dessa frågor har behandlats tillräckligt och e-röstning blir en standard.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.