Vad är den politiska kroppen?

Begreppet "den politiska kroppen" används för att beskriva människor av en regering ses som en helhet, från regeringens ledare ända ner till vanliga medborgare. Vissa personer beskriver regeringen själv som den politiska kroppen, med undantag för medborgarna, men oftare hänvisar denna term till regeringen och folket som kollektiv. Tanken bakom konceptet är att sunda regeringar bör fokusera som en frisk människokroppen. Det här konceptet är ganska gamla, grekerna, till exempel, som ibland används kroppen som metafor för att beskriva läget, liksom människor i Indien. Dock är begreppet "den politiska kroppen" brukar krediteras författaren Thomas Hobbes, som nämnde det i sin bok 1651 Leviathan . Senare författare sprang med idén, ibland producerar tortuously komplicerade tankegångar att tala om den politiska kroppen. När man alla samhällen, många människor tror att det är viktigt att titta på den roll som människor, med tanke samhället som helhet. I vissa fall, en regering bara finns med folkviljan, och yttrandena från folket har en djupgående inverkan på vilken typ av regeringen. I andra fall kan oro bland folket leda till problem på huvudet, även om han eller hon inte regeln folkets samtycke. Medan statschefen kan vara i toppen av den politiska kroppen, kan huvudet fungerar inte i ett vakuum. Det krävs även andra delar av kroppen för att överleva, som en stödjande skåp, en lagstiftande och en villig befolkningen.

Yttrande krönikörer talar ofta om den politiska kroppen när de vill betona tanken att ett samhälle skall fungera som helhet. Den politiska kroppen kan också kritiserats för att vara en kollektiv när saker inte går bra, enligt logiken att eftersom alla medlemmar i ett samhälle är ansvarig för funktionen hos ett samhälle, alla är klandervärt när ett samhälle kämpar. Filosofer, ekonomer och politiska teoretiker vill också utforska begreppet den politiska kroppen, med nya tolkningar av detta begrepp uppstår regelbundet i vetenskapliga tidskrifter och böcker.

Förutom att visas i politisk mening, den politiska kroppen används också ibland i en religiös mening. Kyrkan åsikter ibland sig själv som den politiska kroppen, som ser Gud som chef för kroppen, och kyrkan som dess hjärta. Denna känsla av metaforen verkar oftast inom den katolska kyrkan, även om andra grenar av den kristna tron kan använda den också, betonar sammankopplade Guds natur, kyrkan och de trogna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.