Vad är Sine Qua Non?

oeftergivligt (uttala sett kwa icke) är en latinsk term som bokstavligen betyder "utan vilken det inte. " Det är lättare att förstå eftersom förhållanden eller omständigheter som är väsentliga för att göra något möjligt. Man kan använda termen på följande sätt: "En singe förutsättning för att bli en bra musiker är att träna regelbundet. " Med andra ord är det viktigt för musiker att öva för att bli bra musiker.

oeftergivligt är ofta en intelligenssnobb fras som används för att uttrycka sin utbildning och förmåga att glida till latin referenser med lätthet. Den tenderar att dyka upp i mer "utbildade" tidskrifter, litterära recensioner, och i politiska skrifter betytt för ganska avancerade läsare. Man inte ofta ser oeftergivligt används i tidskrifter som Människor eller i det dagliga lokala tidningar.

Men kan man se oeftergivligt används på ett lekfullt sätt. Till exempel en salong i Chicago bär namnet Sine Qua Non, vilket tyder på att hårvård på just den salongen är viktigt. Oeftergivligt ofta också dyker upp i materialet hänvisar till lagen, där den samarbetar med många andra latinska fraser. En längre version av oeftergivligt, faktiskt mer korrekt på latin, är oeftergivligt villkor , eller "men efter det att den inte kunde bli. " Det är dock mer Gemensamma se oeftergivligt används i förkortad form i det engelska språket. Oeftergivligt krav uttrycker bättre den sanna innebörden av termen och används ofta i flera romanska språk som italienska och franska. Oeftergivligt också migrerat till tyska och är ett känt uttryck i många andra europeiska språk.

på latin, var absolut villkor som traditionellt används i rättsliga inställningar. Begreppet även kan finnas i filosofi eller avhandlingar diskutera medicin. I alla fall den hänvisar till något väsentligt, som om det saknas, gör andra saker antingen obefintlig eller omöjlig. Eftersom uttrycket uppstår från tid till annan i olika skrifter, kan det hävdas att det är ett oeftergivligt villkor att eleverna förstår uttrycket, särskilt de som önskar en högskoleutbildning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.