Vad är Missile Defense?

missilförsvar är en gren av militär forskning som fokuserar på att neutralisera hot som kommer i form av missiler. Ursprungligen missilförsvar inriktade på lång-missiler, men idag en rad missiler ingår i program missilförsvaret. Många nationer har någon form av ett missilförsvar program; länder som tillverkar en rad missiler tenderar att ha mer omfattande program missilförsvaret. Det finns tre grundläggande typer av robotförsvar. Strategisk missilförsvar är avsedda att skydda ett land från långdistansmissiler, till exempel interkontinentala ballistiska missiler. Teater missilförsvar är inriktad på korta avstånd missiler som kan användas på slagfältet eller i en krigsskådeplats, men taktiskt missilförsvar handlar om extremt korta avstånd taktiska missiler. En del människor föredrar att klassificera robot försvar av banan hur långt potentiella hot, missilförsvar, till exempel, kan fokusera på booster skede mitten av kursen fas, eller terminal fas. Andra försvar program är inriktade på specifika punkter för avlyssning, till exempel inom eller utanför jordens atmosfär. p

Flera mål behandlas av program missilförsvar runt om i världen. Den första är förmågan att identifiera inkommande missiler och klassificera dem, för att avgöra hur mycket av ett hot de utgör. Nästa är förmågan att spåra missiler, med den teoretiska möjligheten att förutsäga deras väg. Avlyssning och förstörelse är också kritiska till missilförsvaret, eftersom den inte göra mycket gott att veta att en missil kommer om du inte kan göra något åt det.

Sedan 1940-talet, då flera nationer började producera missiler och inser att dessa vapen skulle kunna bli förödande, det gäller missilförsvar har ökat radikalt. Vissa missilförsvar program har varit mycket kritik, eftersom de tenderar att äta upp en hel del militära utgifter, ofta med minimal och ibland nedslående resultat. Vissa program också har hamnat i totalt fel, till stor besvikelse av sina sponsorer.

missilförsvaret är ett intressant exempel på moment 22 många militärer befinner sig i. Eftersom robotar har utvecklats som ett militärt vapen, är det nödvändigt att komma på sätt att försvara länder från missil attacker. Däremot har utvecklingen av robotförsvar lett många nationer för att ta fram innovativa robotar som syftar till att undergräva befintliga system missilförsvaret, vilket matar ett behov av bättre missilförsvaret, vilket tvingar utvecklingen av bättre missiler, och så vidare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.