Vad är Maginotlinjen?

Maginotlinjen var en serie defensiv fästningsbygge från den franska efter första världskriget för att skydda mot invasion av Tyskland eller Italien. Det anses av många vara en av de stora militära misstag hela tiden, då Maginotlinjen i slutändan gjorde liten skillnad i andra världskriget, och var ganska lätt kringgås av tyskarna, som besegrade Frankrike under 1942. Idag en del kan använda termen Maginotlinjen i förhållande till åtgärder eller objekt som inte tillräckligt skydd. Man kan säga "inget annat att ge amerikanska soldater med skyddsvästar är en Maginotlinjen. "

bestod Maginotlinjen av Gun tjänster, hinder som tankar, och forts. Den svagaste punkten i Maginotlinjen var gränsen mellan Frankrike och Belgien. Belgien och Frankrike var allierade innan andra världskriget, men Belgien deklarerade neutralitet 1936. Detta resulterade i en febrila aktivitet att förlänga Maginotlinjen i Belgien.

Tyvärr Maginotlinjen sektioner som var att skydda Frankrike från angriparna misslyckades fruktansvärt. Det är där Frankrike faktiskt mötte sin undergång. Tyskland hade stationerat en dummy armé utanför den starkaste delen av Maginotlinjen och sedan används marktrupper för att invadera via Belgien. De kunde skära resten av Maginotlinjen inifrån Frankrike, och avbröt Frankrikes tillgång till sina egna soldater. Detta tvingade Frankrike att underteckna en vapenvila och att den tyska ockupationen av deras land.

Tyskarna sedan höll Maginotlinjen men det gjorde ingen större skillnad när allierade trupper kunde befria Frankrike. I stället de allierade gick runt i raden, och därför inte behövde arbeta för att besegra de många befästningar och hinder som nu innehas av tyskarna. Både fransmännen och tyskarna överskattat betydelsen av Maginotlinjen. Faktum är att många militärhistoriker anser att Frankrike är beroende av linjen för skydd var dess undergång. Eftersom de flesta av sin militära makt var koncentrerad på linjen, var Frankrike knappt kunna försvara sig mot inkräktare innanför sina gränser. Inledningsvis Maginotlinjen var tänkt att bara vara ett medel för försvar från angriparna, men det snabbt de franska med en falsk känsla av trygghet. Det bör noteras att Maginotlinjen lyckades vid sitt starkaste punkter. Det höll italienska trupper från att invadera Frankrike och tvingade tyskarna att invadera via Belgien. Men det betydde mycket när Frankrike tvingades underteckna vapenstillestånd.

Idag finns det några lämningar av Maginotlinjen. Merparten av marken är ockuperade är nu privatägt, eller helt enkelt inte har bibehållits och är en uttalad stadium av förruttnelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.