Vad är Istarporten?

Istarporten är en väldig struktur som en gång vaktade en av de åtta ingångarna till staden Babylon. Ursprungligen tänkte förlorade, var delar av Istarporten grävdes fram 1899, och en rekonstruktion av porten featuring mycket av det ursprungliga materialet, inklusive invigningen plaque, blev klar i Pergamom museet i Berlin på 1930-talet. Idag kan flera avsnitt av Istarporten finns på museer runt om i världen, och besökare till Berlin kan se den restaurerade grinden för sig själva.

Byggande av Istarporten ägde rum runt det sjätte århundradet f. Kr. på order av Nebukadnessar II, en berömd härskare över Babylon. Nebukadnessar beställde ett antal byggprojekt som syftade till att ära den babyloniska gudarna medan försköna staden, och de massiva murar och Gates of Babylon var bland dessa projekt. När genomförts kommer Istarporten har höjde sig över väggarna runt den, med dekorationer i guld och blått kakel samt en grind byggd av solid ceder.

Denna port var faktiskt en dubbel port, med en känd omfattas promenaden som processionsvägen väg sträcker sig från en port till den andra. Detta strandpromenaden beräknas ha varit runt en halv mil (cirka en kilometer) lång, och det täcktes också, på ett tak gjorda av cederträ. Väggarna längs strandpromenaden var täckta med ett motiv av gyllene lejon mot blå botten, medan den yttre väggarna i porten hade avbildningar av föregångarna till den moderna ko som kallas uroxe, tillsammans med dragon-liknande djur.

The Istarporten ägnades åt den babyloniska gudinnan Ishtar, som övervakar både kärlek och krig, och det var en populär plats för ceremoniella processioner och parader. Statyer av gudar och gudinnor kunde paraderade längs processionsvägen väg för större religiösa evenemang, och framträdande medlemmar av samhället även deltagit i sådana evenemang som en del av sin religiösa tro. På sin tid ansågs porten ett av underverken i den antika världen, tillsammans med väggarna i Babylon.

Besök Istarporten är väl värt det, bör du någonsin dig själv i Berlin. Grinden står 47 fot (nästan 15 meter) lång, och det har restaurerats så att folk kan få en känsla av det ursprungliga utseendet och känslan av grinden. Passerar Istarporten är också en upplevelse, som arkitektur och konsthantverk är verkligen anmärkningsvärt, när man betänker det faktum att Istarporten byggdes helt för hand, och utan nytta eller hjälp av många moderna Construction Tools.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.