Vad är House Arrest?

husarrest, också känd som elektronisk övervakning eller hemmet frihetsberövande, är den juridiska term som används för att definiera en påföljd enligt lag att en person som begått ett brott och är dömd att stanna i hans hus. Hem arrest är ett alternativ till fängelse, som ofta används för mindre brott eller för tonåringar som inte kan tas till en vuxen kriminalvården anläggning. Husarrest är också ett alternativ i områden där kostnaderna för att upprätthålla en fånge har eskalerat till en punkt där regeringen kan inte längre hålla ytterligare interner. I vilket fall, kan endast en mindre förseelse bestraffas med husarrest, som stora brott alltid kräver fängelse.

Människor begränsas till husarrest bära en fotled bildskärm, en speciell elektronisk anordning som sänder ut en GPS-signal till en bas luren. Den här luren är ansluten till polisens huvudkontor, och meddelar myndigheterna automatiskt om bäraren rör sig utanför sin tillåtna intervallet. Husarrest får eller inte får innehålla bakgårdar och trädgårdar, beroende på de åtgärder som vidtagits av myndigheterna. Husarrest kan också möjliggöra en "pauser" där fångar har rätt att närvara vid viss verksamhet eller platser, såsom regelbundna läkarbesök eller till en lokal livsmedelsbutik. I dessa fall är vristen övervaka nere eller programmeras om så att den tillåter bäraren att gå en viss sträcka utan att bryta mot reglerna.

Många tidigare presidenter har varit begränsade till husarrest för brott mot deras länder, däribland Ahmed Ben Bella (Algeriet), Rafael Videla (Argentina), Pol Pot (Kambodja), Shehu Shagari (Nigeria) och Habib Bourguiba (Tunisien). I USA, husarrest ibland påförs efter människor har släppts ur fängelset. Martha Stewart tillbringat fem månader i husarrest efter att ha tillbringat ett år i fängelse.

husarrest ibland kritik för att det tycks erbjuda en enkel väg ut till straff. Människor husarrest ha tillgång till alla bekvämligheter i ett hem liv, inklusive användning av apparater, telefon och Internet. Det gör det också möjligt för dem att fortsätta ett ganska normalt liv. Kritiker hävdar att de flesta människor i husarrest snabbt kommer att glömma att de straffas, vilket i sin tur kommer att motverka fördelarna med programmet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.