Vad är Hadrian’s Wall?

Hadrian's Wall är en gammal romersk fästning som ligger i norra England. När byggdes, var det 73,5 miles (117 km) lång, täcker hela bredden av Storbritannien. Hadrian's Wall byggdes runt 122 till 130 CE och tjänade många funktioner för romarna. Det var en synlig symbol för deras makt, den norra gränsen av imperiet, försvar mot pikterna av antika Skottland, och ett handelssystem center. Idag, en stor del av muren kvar, men många delar urholkas och stenar har slaktats för andra byggprojekt under århundradena.

Konstruktion på Hadrian's Wall började efter kejsar Hadrianus besökte Storbritannien i 122. Civil problem i andra delar av imperiet, särskilt i Mellanöstern, inspirerad Hadrianus beslut för en massiv fästning i Storbritannien. Bredden och höjden av Hadrian's Wall varierade längs dess längd, men i allmänhet varierade från tre till sex meter (från 10 till 20 fot) på de flesta håll. Den byggdes av sten och torv.

Hadrian's Wall ingår milecastles eller mindre fort, vid varje romersk mil, för totalt 80 längs hela sin längd. Mellanliggande torn ingick också för observation. Senare byggdes ett antal större fästningar, från 14 till 17 beroende på källan, nära väggen för extra skydd. En Vallum, ett stort dike med högt jorden banker på båda sidor, lades till södra sidan av Hadrian's Wall.

ockuperades Hadrian's Wall av extraanställd romerska trupper under återstoden av den romerska närvaro i Storbritannien, och det är troligt att många gifte sig med den infödda befolkningen. Kejsaren efter Hadrianus, Antoninus Pius, vände sin uppmärksamhet till att bygga en ny mur, den Antonine Wall, i Skottland, och Hadrian's Wall var inte användas mycket under hans regeringstid. Det blev viktigt igen under regeringstiden av den nya kejsaren Marcus Aurelius, efter Antoninus Pius 'försök till norra expansion misslyckades. Romerska styrkor drog sig tillbaka från Storbritannien i början av den 5: e århundradet, men Hadrian's Wall förblev ockuperade i delar för ett par decennier. Idag är Hadrian's Wall en Unescos världsarvslista och den mest populära turistattraktionen i norra England.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.