Vad är Crime Mapping?

Crime mapping är en brottsbekämpande verktyg som tillåter personal att företräda brott visuellt på en karta eller rutnät av en region. Genom att organisera brott så sätt kan brottsbekämpande personal identifiera mönster, till problemområden, och annan information av intresse som de kan använda för att bli mer effektiva. Många städer polismyndigheter praktiken brottslighet kartläggning, och det är vanligt att dessa kartor som lämnas ut till allmänheten så att medborgarna kan hålla dig informerad om problemområden och mönster för brott i sina områden.

Begreppet brott kartläggning började växa fram på 1980-talet, då polisstationer började radikalt ompröva sin strategi för att hantera och förebygga brottslighet. Forskare tagit fasta på idén att representera brottsstatistik visuellt på ett sätt som skulle vara både tillgänglig och användbar, och de kom upp med idén om brottet kartläggning. Samtidigt började många polisinrättningar också att anta en närpolisverksamhet tillvägagångssätt, ge precincts med beslutsförmåga stället för att koncentrera makten i högre ranger. En grundläggande brott karta är helt enkelt en visuell representation av de brott som sker i ett område. Olika typer av brott kan färgkodade för att göra kartan lättare att läsa, och i områden där större antal brott begås, kan kartan vara klarare färger, eller varumärkena används för att ange enskilda händelser kan göras större, att indikera att flera brott har ägt rum i en liten region. Även en snabb blick på kartan kan avslöja all slags information, såsom en markant ökning av rån inom ett visst område eller en stadig mönster av övergrepp i en annan. När polisen avdelningar använder brottslighet samt en kartläggning av de vanligtvis också integrerar demografiska och neighborhood information. Förutom att visa data om brottsstatistik, kan brott kartor även saker som lokaler för skolor, projekt bostäder, lekplatser, parker, mitt hus, sjukhus, kliniker, och så vidare, och företag med intresse som pantbutiker kan också vara representerade . Vissa brott kartor tittar även på demografiska data såsom genomsnittlig inkomst, ras och så vidare, så avdelningar att generera ännu fler uppgifter av intresse för deras bostadsområden.

Även om brottsligheten kartläggning kan tyckas självklart och vardagligt nu, när de flesta stora grupper göra brottslighet kartor tillgängliga för allmänheten, det var revolutionerande för sin tid. Crime kartor får brottsbekämpande att verkligen se var problemområden i deras bostadsområden var, och de kartor som kan användas för att schemalägga ytterligare patruller och inrikta resurserna. Crime mapping används också av sociala tjänster för att generera listor över områden som kan dra nytta av ytterligare åtgärder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.