Vad är April Fool’s Day?

Även om det exakta ursprunget till April Fool's Day är långt ifrån säkert, de flesta historiska bevis visar att denna tradition av att spela spratt och practical jokes, spår tillbaka till kung Charles IX av Frankrike. I sextonde århundradet Frankrike, hade nyårsdagen traditionellt observerades den 25 mars, i århundraden att associeras med tillkomsten av våren. Över hela landet, tog man, festar, och utbyte av gåvor plats för hela veckan, fram till den 1 april.

Men år 1564, proklamerade kung Karl som nyårsdagen skulle flyttas till den 1 januari I ett försök att föra sitt land i linje med den mer precisa gregorianska kalendern. Många fransmän, men vägrade att lyssna till kungens nya reformen, och valde att ignorera regeringens ansträngningar att modernisera kalendern. De konservativa traditionalisterna fortsatte att fira den gamla nyårsdagen den 25 mars, som de alltid haft, fortsätter med sina partier och gåva ger för hela nästa vecka som tidigare. De som anammat kungens ansträngningar för att modernisera kalendern fann traditionalisterna vägran att ändra sina vanor löjligt. I ett försök att förödmjuka och skämma ut dessa envisa medborgare, skulle många människor uppfinna falska inbjudningar till icke-existerande partierna och evenemang, fabricerar alla möjliga knep för att lura de oförsiktiga old timers. Istället för allvarliga, välmenande, gåvor, skulle dessa Pranksters skickar ofta dumt gag gåvor som ett sätt att håna tidigare praxis. Som en liten blinkning åt förskjutning av solen från astrologiska tecken Fiskarna, målen för dessa April Fool's Day skämt kallades "April Fish. " Så populär har hela April Fool's Day tradition blir i Frankrike, som i århundraden, därefter varje person som deltar i en stor händelse på den första dagen i april, intjänade under namnet "April Fish. " Noterbart är att även Napoleon I, var inte befriad från denna typ av löje. Gift sig med sin andra hustru, Marie-Louise, den 1 april, som många fransmän i hemlighet till honom som "April Fish. "

Med tiden April Fool's Day tradition korsade Engelska kanalen, och firades av den brittiska också. När engelsmän bosatte sig i den nya världen, förde de sin kärlek till April Fool's Day med dem, och ännu i dag, 1 april, har haft hela världen som en möjlighet att spela practical jokes och begår bluffar om lättlurade och aningslösa. Traditionellt är April Fool's Day upptåg tänkt att avsluta med middag, men i många länder, shenanigans fortsätta till solnedgången.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.