Vad är Age of Sail?

The Age of Sail klassificeras vanligen som under slutet av 15: e till mid-19th century, då handeln dominerades av fartyg handel. Denna expansiva epok är ansvarig för den massiva flykten från Europa till Amerika och grunden för en verkligt global ekonomi. The Age of Sail är också ihågkommen för sin destruktiva effekter, eftersom det dikterade slavhandeln genom Europa och Nordamerika.

Före slutet av 15: e talet, de flesta stora segling hantverk drevs med åror. Efter 1570-talet, framsteg inom segling teknik lett till dominans av segelfartyg. Dessa fartyg var att föredra eftersom de kräver mindre mänsklig makt att driva, och kunde resa efter vinden, snarare än konsumtion nivå roddare. Slaget vid Lepanto 1571 anses allmänt vara den sista stora militära användningen av åra båtar, innan de flesta nationer flyttas till nya versioner av segelfartyg.

Från slutet av 16. igenom tidigt 17th century, sammanföll Age of Sail med Golden Age of Piracy hela världen. Nya Världen bosättningarna, särskilt i Karibiska havet, var fjärran från sina respektive nationella regeringar och lagarna i deras hemland. Tillsatsen av konsekvent använt handelsvägar gjort många områden lätt arbete för pirater. The Triangle handeln mellan Europa, Västindien och Afrika visade sig vara lockande för många oberoende pirater. Mighty handelsfartyg som drivs av franska, spanska, engelska och nederländska regeringarna skulle bära slavar från Afrika till Västindien, och varor från öarna tillbaka till Europa. Pirates verksamma i Karibien skulle attackera regeringen fartyg, vanligtvis efter fartygen hade fallit ner sin mänskliga last och plockade upp varor för att återvända till Europa. Utanför Afrikas kust, kallades liknande opportunister corsairs, och skulle raid slavskepp för plundring och captivebolag. I de farliga Age of Sail, var ny teknik hela tiden utvecklas för att skydda statliga fartyg. Förskott till sjös var enorm, och förändringar design till fartygen själva få dem att röra sig snabbare, bära mer last och köra fler tungt beväpnade. Baksidan av de innovationer var att en avancerad fartyget, om tillfångatagna av pirater eller corsairs, då var i besittning av överlägsen teknik. var markerade slutet på Age of Sail genom uppfinningen av ångdrivna fartyg, som inte behöver förlita sig på diskutabla vindar att ta sig runt. Även tidiga modeller av ångfartyg hade funnits sedan början 17th century, var det inte förrän det amerikanska inbördeskriget att de verkligen hann de massiva Clippers och Tall Ships som hade styrt oceanerna i århundraden. Uppfinningen av dieseldrivna fartyg i sin tur skulle ersätta de ångfartyg, och segling föll helt från sin härlighet. Segelfartygen skulle senare bli fritidsfordon, som fortfarande används i tävlingar och hobbyister.

The Age of Sail förändrade världen för gott, och var en av de tidigaste möjliggör en global gemenskap. Utvecklingen av Amerika, traumatiska resultaten av slavhandeln, och inrättandet av ett globalt handelssystem övervakades allt av The Tall Ships av ERA. Idag är många hamnstäder erbjuder rundvandringar på traditionsfartyg från Age of Sail, tillåta moderna besökarna en titt inuti liv sjömän och de fartyg som gick världen under nästan fyra århundraden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.