Vad var det Triangle Fire?

The Triangle SKJORTKLÄNNING Company Fire, även känd som Triangle Fire, var en ökänd industriell katastrof som ledde till viktiga reformer i brandskydd, rutiner fabrik, och unionization av plagg arbetstagare. Branden, som krävde livet av 146 människor, började på eftermiddagen den 25 mars 1911 på åttonde våningen i triangeln SKJORTKLÄNNING Company i New York City. The Triangle Fire nämns ofta som ett fruktansvärt exempel på fruktansvärda förhållanden under vilka sweatshop människor arbetade före tillkomsten av stora reformer för den amerikanska arbetarklassen.

ägdes The Triangle SKJORTKLÄNNING Bolaget av Max Blanc och Isaac Harris, som grundade företaget att dra nytta av den växande trenden med långa kjolar och blusar, eller shirtwaists, som blev populärt i början av 20. talet. The Triangle Fire slog ett hårt slag för både män och deras verksamhet, som aldrig återhämtat sig helt. Fabriken anställda 500 män och kvinnor, även om majoriteten av arbetarna var kvinnor, och de flesta av dessa fångas och dödas av Triangle Fire var kvinnor. Merparten av de anställda var illegala invandrare som försöker bygga upp ett bättre liv för sig själva i Amerika, och de uthärdat obehagliga arbetsvillkor eftersom de kände att de hade något annat val. Innan Triangle Fire var företaget redan väl kända för att motstå försök till unionizing. En stor stad-strejken organiserades år 1909 hade sitt ursprung i Triangle SKJORTKLÄNNING Factory, och fyra månader av förhandlingar med Internationella Damernas Garment Workers Union lyckades till sist om ett avtal, vilket Triangeln SKJORTKLÄNNING företaget vägrade acceptera. Under strejken fabrikens anställda sårskorpor och onda beskyddare som anklagades senare för hårt mot unga anfallare. The Triangle Fire började sent på eftermiddagen, strax innan en förändring av skift, i en papperskorg av textil sticklingar. Fabriken var på de övre våningarna i tio berättelse Asch byggnaden, i hörnet av Greene Street och Washington Place. The Triangle Fire illustreras ett faktum välkänd på plagget redan anställda-de flesta plagg fabriker var potentiella eld fällor, med lådor mycket lättantändligt textilier och mönster omgiven av rökning arbetstagare och överarbetade symaskiner som ibland överhettade och orsakat mindre bränder. I själva verket hade Triangle SKJORTKLÄNNING bolaget redan tidigare nämnt till oron brandsäkerheten. När brandlarmet gick på åttonde och tionde våningen, var nionde våningen inte varnas, och de flesta av arbetarna för att golvet inte överleva, fastna i hetta Triangle Fire, låsta dörrar, och panik. Alla golv hade bara en öppen utgång, eftersom den andra dörren var låst, till synes för att hindra anställda från att ta pauser, lämnar tidigt, eller stjäla. Elden rusade upp för trappan med olåsta dörrar, effektivt fånga arbetstagare i mycket brandfarliga arbetsrum. Många av dem hoppade ut ur fönstren på övervåningen eller ner i hisschakt, ibland i brand, i ett försök att undkomma hettan.

Arbetstagare turen att fly till taket räddades av anställda vid en närbelägen kontorsbyggnad och brandkåren, som kom till platsen väldigt snabbt. Ägarna till fabriken flydde till taket och frikändes senare av oegentligheter i elden. Labor aktivister var upprörda, liksom många lagstiftare, och Triangle Fire slutligen resulterade i lagstiftning som fortfarande reglerar arbetsvillkoren i USA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.