Vad är handelsförhandlingar?

förhandlingarna på handelsområdet är en process där nationer träffas för att diskutera möjligheten av handeln, med målet att nå ett handelsavtal. Båda länder har ett eget intresse av att förhandla fram ett framgångsrikt handelsavtal, eftersom det har potential att främja ekonomisk tillväxt och ger företagen möjlighet att expandera sina marknader, men båda är också sysselsatt med att skydda sin ekonomi och säkerhet. Handelsförhandlingar kan bli ganska komplicerad, och kan omfatta mer än två nationer, tillsammans med moderatorer som tar en neutral hållning för att hjälpa länderna att nå en överenskommelse.

Internationell handel är en av de viktigaste av nästan alla ekonomier i världen. Samtidigt som många företag gör blomstrande verksamhet på hemmamarknaden, är möjligheten att expandera på internationella marknader kritisk. Nations räknar också på den internationella handeln för tillgång till varor och tjänster som inte kan produceras lokalt, och exportera varor och tjänster som de vet att andra nationer vill. Till exempel, om ett land inte kan producera silke, måste det kunna få silke från en annan nation för att möta efterfrågan på silke inom sina gränser.

Under en handelsförhandlingar, representanter för nationer intresserade av handel med varandra träffas för att diskutera villkoren i dessa yrken. Frågor som tullar och skatter, kvarhållande av varor, och handelsrestriktioner kan diskuteras. Nationer kan också handla om frågor som folkhälsa och livsmedelssäkerhet som kan påverkas genom utrikeshandeln. Exempelvis kan ett land utan historia av bovin spongiform encefalopati, även känd som galna ko-sjukan, uppger att det inte är villig att importera nötkött från ett land med en historia om denna sjukdom, på grund av oro kontaminering. kan alla parter vara skyldigt att göra eftergifter under en handelsförhandling att göra en överenskommelse som kommer att fungera bra för alla inblandade. En nation som sänder representanter med bra förhandlingsteknik kan sluta ett handelsavtal som kommer att vara till stor nytta, medan förhandlare som inte är bra i den känsliga dans av internationella förhandlingar kan återvända till sina hem nationer med en mindre gynnsam affär.

Även om en handelsförhandling möte är tekniskt om handel, vissa nationer använda den för andra typer av politiska förhandlingar. Till exempel, en nation oroar miljöbelastning för en annan nation skulle driva denna nation under en handelsförhandling sammanträde för att göra politiska förändringar genom att ett handelsavtal innan dessa förändringar görs. Samma sätt, en nation som vill ha andra politiska eftergifter kan hota med att återkalla eller vägra ett handelsavtal tills dessa politiska villkor är uppfyllda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.