Vad är gemenskapen bostad?

gemenskapens egendom är en term som används i många länder och flera länder tyder på att båda makarna lika delar ägs eller förvärvats i ett äktenskap. Bör äktenskap sluta i skilsmässa, eller ibland i en ogiltigförklaring, har vardera maken rätt till exakt hälften av tillgångarna, och hälften av skulderna. Många stater i USA är gemenskap egendom stater. Om du gifta dig i en av dessa stater, eller få skilt sig i en, de tillgångar som ägs vid tidpunkten för separationen är föremål för en 50/50 split.

Många undrar om det finns några undantag från de gemenskapsrättsliga egendom lagar som reglerar uppdelningen av tillgångar. Det finns faktiskt ett par som bär hänvisar till. Någon som är ensam arvtagare till egendom eller tillgångar, kan inte räkna något ärvs som gemenskap egendom. I de flesta fall dock allt som förvärvats under äktenskapet, inklusive gåvor till skilda makarna tillhöra båda makarna. Dessutom kan längden på äktenskapet inte skall beaktas när man överväger denna split. Huruvida ett äktenskap varar en vecka, ett par år, eller många år tillämpar gemenskapen förmögenhetsrätt stater eller länder där det är tillämpligt. Det enda sättet att undvika en uppdelning 50-50 av tillgångar och ägodelar är att skapa äktenskapsförord att uppge ett lägre eller högre belopp av tillgångar kommer att tilldelas en särskild make om upplösning av ett äktenskap. När människor kommer in i ett äktenskap med stort fastighetsbestånd, eller om en av makarna blir mycket mer pengar än de andra, kan makarna komma överens om en rad fördelning av medel som skiljer sig från den uppdelning 50-50. Förutsatt att ett sådant avtal inte bryter mot några lagar, skulle en eventuell skilsmässa följa äktenskapsförord stället för att gå genom regler gemenskap egendom. Om det finns minderåriga barn i äktenskapet, vissa förvärvade saker brukar inte vara enligt reglerna för gemenskapens egendom. Till exempel skulle en barnsäng tekniskt gemensamt prövas gemensamt, men det troligen inte skulle räknas som tillgångar, och skulle gå till den förälder som har vårdnaden. Det kan finnas vissa hävda över möbler, baby varor och sådant om föräldrarna har gemensam vårdnad om barnen.

Många vill veta exakt vad "tillgångar" är att de rör gemenskapens egendom. En kort lista kan innehålla:
 • All fysisk egendom, från fastigheter till bilar, och från apparater till möbler
 • Alla pengar som under äktenskapet
 • Pengarna deponeras i 401k, spar-eller återlösenskonton
 • några samlingar (konst, stämpel, annars)
 • några företag börjat under äktenskapet
 • av donationer som mottagits av makarna inte enbart arv och inte sammanblandas med hushållens medel
 • Pengar på bankkonto, oavsett vars namn finns på kontot
 • All elektronik utrustning
 • Potentiellt framtida intäkter från saker som gjorts under äktenskapet. Till exempel om du säljer en bok under ett äktenskap, och det tar bort en storsäljare efter en skilsmässa, en före detta make kan ha rätt till halva vinsten.

när en av makarna vill verkligen ha något som förvärvats under äktenskapet, och den andra maken inte har ifrågasatt ägandet, den nya "ägaren" måste ändå belöningen hälften av värdet av den sak som ägs till maken. När det finns stora tillgångar, kan folk kompromissa om saker av samma värde, men när det är få tillgångar, den make som inte får fysisk egendom behöver återbetalas. "Real" värde brukar definieras som värdet av något som bedöms för närvarande, det brukar inte betyda vad en vara kostar från början, men vad det kunde köpas för det såldes nu.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.