Vad är en politisk fånge?

Politisk fånge och politisk internering är ord svårt att definiera. Någon som är häktad får sättas i fängelse, husarrest, eller på annat sätt har sin begränsats verksamhet. När personen är fängslad av politiska skäl, är han en politisk fånge. Denna term används inte alltid, och ett land kan välja ett annat ord snarare än fånge eller politisk fånge, eftersom det i de flesta fall, en person som fängslats av politiska skäl betraktas som en politisk fånge. Organisationer som Amnesty International hänvisar till fångar som fångar, och länder som inte vill kallas av den organisation som ser ut att kränka de mänskliga rättigheterna på ett sådant sätt. i strikt mening, är den politiska fångar en medlem i det land som fängslade honom. Vanligt skäl för häktning inkluderar holdingbolag idéer anses vara farliga för landets politiska struktur, och /eller uttrycka dessa idéer i ett offentligt forum, det vill säga, att hålla tal, skriva en bok eller ens har en hemsida som kritiserar regeringen. I andra fall kan en person betraktas som fängslats av politiska skäl om han eller hon är misstänkt för gärningar som definieras som uppvigling eller förräderi av en regering.

Termen brukar inte betyda krigsfånge ( POW), men det är närstående. Krigsfångar i allmänhet soldater (soldater) som fångats av en fiende land när två länder är i krig med varandra. En annan typ av fångar som tagits under ett krig skulle kunna kallas en politisk fånge eller skulle kunna kallas en gisslan, beroende på vem som gör den talar. En journalist kommer från ett land i krig med en annan kan anses vara en politisk fånge om han eller hon blir tagen, snarare än en standard POW. Det land från vilket journalisten kommer är mer troligt att ringa journalisten en gisslan eller fånge. Det finns fall, särskilt när en person misstänks för terrorism, men är inte associerat med en regering där ett land är ett krig, där personen kan vara politiskt förvar. Återigen, det beror på retorik och ordvalet i landet att skapa sådant frihetsberövande. Till exempel finns det människor fängslade på Guantanamo Bay, även medborgare som är födda i USA, anser fientliga stridande av USA, och betecknas som sådana.

Organisationer som Amnesty International brukar kalla dem på Guantanamo Bay politiska fångar, och har kritiserat den amerikanska regeringen för att fängsla dessa människor, och för att inte ge dem tillgång till snabba rättegångar och representation. Enligt amerikansk lag fientliga stridande omfattas av olika regler för behandling än vad krigsfångar, och teoretiskt, har USA inte politiska fångar. Att fängsla någon för att uttrycka sin rätt till yttrandefrihet eller nytänkande är olagligt i USA. Dock misstänker Bushadministrationen att de märkt fientliga stridande inte bara utövar fria ordet, men är medvetet planerar terrordåd och förräderi. Denna åsikt delas inte av alla amerikaner.

Den person betraktas som en politisk fånge kan ha väldigt få rättigheter. Han eller hon kanske inte kan få tillgång till en advokat eller ens en rättegång. Innehas av en regering av politiska skäl, innebär att regeringen uppfattar denna person som ett hot, antingen direkt eller indirekt, till dess maktstruktur och dess folk, och personen kan hållas på obestämd tid, eftersom ingen rättegång medel beslut om skuld och straff kan inte förekomma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.