Vad är en månkalender?

En månkalendern är helt enkelt en kalender som bygger på de cykler av månen. Lunar kalendrar har använts sedan antiken-arkeologer har hittat bevis på Lunar kalendrar som går tillbaka så långt som 32. 000 år sedan. Vissa artefakter från istiden, cirka 25000 och 10000 BCE, omfattar pinnar, ben ren och mammut betar med snidade urtag och urholkad hål i dem. Många akademiska forskare menar att dessa märken skildrar dagar mellan månens faser. The Mayan Calendar var en månkalendern system grundat på jordbruk krav att leva i en regnskog. Den Mayans uppfann många kalender-system, men det viktigaste var heliga Tzolkin . Detta månkalendern bestod av 260 dagar och hade två återkommande cykler. En cykel bestod av 13 numrerade dagar och den andra cykeln bestod av 20 namngivna dagar. Den babyloniska kalendern var ett annat månkalendern system. Denna kalender bestod av 12 månader som växlade mellan att vara 29 dagar och 30 dagar lång. Månader med 29 dagar kallades "ihålig", medan de med 30 dagar kallades "full. "Babylonierna småningom bytte till den egyptiska kalendern systemet, vilket var 12 månader och 30 dagar lång. Denna kalender har använts i över 3000 år, som inte faller i onåd till omkring 238 f. Kr. .

ursprungligen Kineserna använde en månkalender för att avgöra den bästa tiden att plantera, skörda, och hålla många religiösa festivaler. Även om en majoritet av modern kinesisk medborgare använder västra solkalendern för de mer praktiska frågor om sin vardag, de gamla månkalendern används fortfarande att fastställa datum för helgdagar och tillfällen festival. Det kinesiska folket har länge accepterat denna samexistens mellan två olika kalender system.

Det enda rent månkalendern används allmänt idag är den islamiska kalendern, kallad Hijri kalendern. Åren har alltid 12 lunar månader. På grund av den varierande längden på dessa månens månader, kan den här kalendern inte vara kopplat till årstiderna. Medan Muslimska kalendern är den officiella kalendern i länder runt viken, däribland Saudiarabien, andra muslimska länder bara använda den islamiska kalendern för religioner ändamål och använder den gregorianska kalendern för civila ändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.