Vad är en auktoriserad Passport?

En tjänsteman pass är ett pass som utfärdas till någon som måste resa internationellt den officiella statliga företag. Dessa pass utfärdas särskilt för personer som behöver resa, snarare än till personer som har tilldelats eller Posted utomlands. För människor som blir tilldelade utomlands för statliga ändamål, ett diplomatpass utfärdas. Officiella pass är oftast en annan färg från vanliga pass, att göra dem lättare att identifiera, och att de inte berättigar bärare av några särskilda privilegier. är denna typ av pass ibland kallas ett tjänstepass. Det är en ingen-avgift pass, vilket innebär att människor inte behöver betala för att ansöka om det. Ansökan om en officiell pass omfattar normalt allt material som behövs för ett vanligt pass, tillsammans med formulär som bekräftar att sökanden behöver ett pass för tjänsteresa. Många myndigheter kräver internationella resandet kommer att hjälpa människor med officiella passansökan. Den officiella pass bara användas när du reser för officiella skäl. Om någon vill resa som turist, turist pass behövs. Även om det är helt lagligt att bära både kommer båda kräver att de egna visum, och det är viktigt att se till att visum matcha upp. Om någon går in i ett land med en turist pass och försöker lämna med ett officiellt pass, till exempel, kan detta orsaka problem.

Ofta kan man få visum för officiella pass utan avgift, beroende på om inte deras regering har utarbetat en visering avtal med en annan nation. Men om någon försöker använda en officiell pass och visum för fritids-resor, han eller hon kan räkna med rättsliga konsekvenser. Om människor är oklart om en resa skulle betraktas som tjänsteresa, bör de samråda med en överlägsen eller handledare.

Av konvention, när någon är berättigat till en officiell pass, så är hans eller hennes närmaste familj. Familjemedlemmarna måste ansöka om sin egen officiella pass, och de kommer att behöva följa samma regler, med hjälp av turist pass och visum turist för rekreation resa.

En av de vanligaste tillämpningarna för officiella pass är värnplikt. Länder som har undertecknat avtal om militärt samarbete med varandra kan godta kopior av militära order som bevis för rätten att passera, men i andra fall kan medlemmar av militären behöver ha pass förses med visum. När medlemmar av militären är skyldiga att resa internationellt, kommer deras överordnade officerare informera dem om huruvida de behöver officiella pass.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.