Vad är en Supermax fängelse?

En SuperMax fängelse kan hänvisa till ett fängelse som erbjuder maximal säkerhetsåtgärder eller ställer de hårdaste krav på fängelse för fångar som är extremt våldsamma brottslingar eller potentiella eller påvisade terrorister. Ett fängelse som har en avdelning med största säkerhet också kan kallas en SuperMax fängelse eller SuperMax enhet, en förkortning av ordet super maximala . Sådana anläggningar, befintliga eller inom ett fängelse, vanligen minska kontakten mellan intagna med så mycket som 23-timmars isoleringscell per dag, och ett antal system (såsom cell dörrar och lås) automatiserade att begränsa kontakten med vakter också.

Andra inslag i en SuperMax fängelse innehålla saker som inga fönster, och ingen utsikt till fängelse, som genom ett galler. Människor kan äta, gå på toaletten och sova i enskilda celler med mycket liten kontakt av något slag med omvärlden. Medan vissa fängelser erbjuder isoleringscell i SuperMax fängelse områden, de flesta fängelser tillåta att människor som beter sig bra att arbeta, lära sig färdigheter, har regelbunden motion, och få tillgång till saker som fängelse bibliotek. Människor begränsas i SuperMax fängelser, eller enheter som är maximal säkerhet inte har dessa alternativ, och en del förespråkare för en rättvis behandling av fångar tyder på att storleken på sensorisk deprivation ensam är, i sig, kränkande och strider mot grundlagen.

På senare år har vissa amerikanska fängelser tenderat mot nedflyttning snarare än att förbättra hård säkerhetsdetaljer, och de har förvandlat vissa fängelser medium istället för SuperMax standarder. Men till och med låg säkerhet fängelser kan ha en SuperMax fängelse enhet, eftersom möjligheten att våld inom kriminalvården finns, och många tror att det måste finnas ett sätt att straffa dem som fortsätter att agera våldsamt sätt i fångenskap.

Denna attitydförändring kan delvis bero på förekomsten av och anklagelse mot flera SuperMax fängelser som har beryktade i fånge missbruk, vilket framgår i en rättstvist med tidigare fångar. I synnerhet Wallens Ridge State i Virginia och Boscobel i Wisconsin, bara nämna några, hade en tvättstuga lista över klagomål från fångar grymt och ovanligt straff på grund av inte bara sina SuperMax natur, men också genom behandling av fångarna i säkerhet vakter. Ändå, även om federal SuperMax fängelser är inte så vanligt längre, det finns ett antal fängelser stat SuperMax som håller på att byggas eller som har byggts. Pelican Bay i Kalifornien är ett exempel på ett pågående SuperMax fängelse.

Kanske det finns SuperMax fängelser, samtidigt som andra fängelser sänker säkerhetsåtgärder, förklaras bäst genom emot synpunkter om syftet med fångvårdssystemet. Det noteras att även i dessa maximal säkerhet fängelser, gäng fortfarande förökar sig, men det finns mindre möjlighet för våldsamma agerande i en grupp av fångar, eftersom de inte lika ofta i grupp. Vissa anser dock att fängelse inte bör utgöra grymt och ovanligt straff, och att de hårda super maximal säkerhet är just detta. Andra motverka att det enda sättet att minska återfall och kontrollera våld i ett fängelse är att vissa fångar vet att våld mot andra kommer att leda till extrema straff.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.