Vad är en Spärrballong?

En Spärrballong är en stor ballong fylld med en gas som är lättare än luft och sedan förankrad i ett strategiskt läge för att förhindra lågt flygande fientliga flygplan. Den Spärrballong utvecklades under åren fram till andra världskriget, och sällan använda efter kriget, eftersom designen hade ett antal stora brister och nackdelar. Det fanns dock en del fall med kriget där fördämningen pratbubblor visade sig vara till stor hjälp, och ballonger blev en vanlig syn i luften över potentiella militära mål, särskilt i Storbritannien. p

Barrage ballonger var tillverkade av robust material och förankras i marken med hjälp av långa kablar. Kablarna kan winched att variera höjden på ballongen, och i vissa fall var fördämningen ballonger mobil, avsedda att flyttas runt efter behov. Vissa ingår bifogade nät, medan andra skickades till väders med kablar ensam, och några har förts med sprängämnen för att en annalkande flygplan skulle förstöras om de blundered på ett fält med fördämning ballonger. Det fanns flera funktioner en störtflod ballong. Det primära målet var att avskräcka lågt flygande flygplan, vilket gör det svårare för fienden att få tillgång till ett område. Genom att tvinga flygplan att flyga högt, ballonger fördämningen också minskad precision världskriget bombplan, och de tenderade att ta bort några av överraskningsmoment för att ha attackerat flygplan. Barrage ballonger sällan faktiskt fångats plan i deras kablar och nät, fungerar som en psykologisk barriär mer än en fysisk. Tyska flygplan var också utrustade med kabel klipper som användes för att skära genom kablar fördämningen ballonger.

Kabeln begränsade funktionaliteten i fördämningen ballonger genom att göra det omöjligt att flyga en Spärrballong på hög höjd. Som ett resultat, tog många flygvapen helt enkelt att beställa hög höjd flygningar, förutsatt att fördämningen ballonger skulle finnas nära sina mål och flyger över deras räckhåll. Ibland, ballonger det också läckt ut, anställer stor förödelse eftersom de inslagna deras kablar runt nytta linjer och byggnader, och detta var en allvarlig nackdel med Spärrballong design. Barrage ballonger också minskat noggrannheten hos markbaserade försvar som luftvärns kanoner, vilket gör det svårt för samhällen att försvara sig när man stöder vänlig flygvapen var inte närvarande.

Efter andra världskriget var pensionerad fördämningen ballonger och ersatts av andra defensiva tekniken. Idag kan bombplanen flyga på mycket hög höjd och som ändå ger mycket exakt nyttolast, och vapen kan också detoneras på distans, vilket gör ett fält av fördämningen ballonger i stort sett värdelös mot fiendens attacker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.