Vad är elektronisk röstning?

När väljarna använder elektroniska system för att avge sina röster, detta kallas elektronisk röstning eller e-röstning. Ett antal av elektronisk röstning system används över hela världen, från optiska skannrar som läser manuellt märkt röstsedlar till helt elektroniska pekskärm röstning system. Anhängare av elektronisk röstning system tror att dessa system är mer korrekta och effektiva än traditionella pappersbaserade röstsedlar, medan kritikerna är oroade över säkerheten för e-röstning. Vissa kritiker stöd faktiskt elektronisk röstning i princip, men de vill se en utveckling av bättre system som skyddar rättigheterna för väljarna.

För medborgarna röstar en relativt enkel process. En medborgare innebär en omröstning för att ange hans eller hennes preferenser och blir sedan valet i en omröstning tjänsteman. Röstning tjänstemän måste noggrant kontrollera sin valsedel för att de inte är bortskämda eller skadade, och då måste de snabbt och exakt överensstämmer rösterna samlas. Elektronisk röstning är utformade för att göra det lättare för valförrättare genom insamling och bearbetning av röster så att valresultatet kan erhållas omedelbart.

Många samhällen i USA konverterar till elektronisk röstning för att uppfylla juridiska mandat. Elektronisk röstning ska vara lättare för väljarna med funktionshinder, och helt elektroniska pekskärmar som kan programmeras att visa information på olika språk, eller att leverera röstning val i ljud för synskadade väljare. Många av dessa mandat är också avsedda att effektivisera röstningsförfarandet i hopp om att förhindra upplösandet. med hjälp av elektronisk röstning maskiner är oftast lätt för väljarna. När det gäller en optisk scanning system, är en väljare ges ett papper omröstning för att fylla ut, tillsammans med en särskild märkning penna. Efter att ha fyllt valet utfodrar väljaren den till en optisk skanning maskin som läser och stämmer varumärkena. Pekskärm röstningssystem presenteras röstar val på en skärm där väljaren kan röra registrera preferenser.

Det finns några allvarliga brister som deltar i elektronisk röstning. Många av dessa maskiner har inte ett papper spår, till exempel. Detta gör det svårt för väljarna att kontrollera att deras röster har registrerats korrekt, vilket gör att rösta precincts utsatta för bedrägerier. Elektronisk röstning har också varierande felprocenten, och det kan vara svårt att få uppgifter om röstning maskiner från tillverkarens sida, eftersom dessa företag vill behålla egna hemligheter för att skydda sin andel av marknaden. Kritiker av dessa system hoppas att dessa brister kan åtgärdas så att elektronisk röstning säker, trygg och pålitlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.