Vad är ekonomisk brottslighet?

ekonomisk brottslighet tenderar att hänvisa till brott som begicks i ett företag av en affärsman eller affärskvinna. Sådana brott kan omfatta förskingring eller bedrägeri. Kriminologi expert och sociolog, Edwin Sutherland, i ett tal 1939, myntade begreppet. Sutherland satta att människor är mer benägna att begå brott när de är omgivna av kriminella beteendet hos andra. Denna filosofi gäller bestraffning av ekonomisk brottslighet av det amerikanska rättssystemet. En vit krage kriminell anses mindre sannolikt att begå ytterligare brott och straff kan vara mjukare än för brott som innefattar våld.

Idag definitionen av ekonomisk brottslighet kan också hänvisa till den socioekonomiska statusen för den person som begår brottet. En person från Mellanöstern och överklassen begår ett ekonomisk brottslighet enbart på grund av sitt ursprung. Men, om brottet är våldsam karaktär, det är fortfarande sannolikt inte betraktas som en ekonomisk brottslighet.

De flesta tror att ekonomisk brottslighet är mindre straffbart, än till exempel ett rån där våld är hotad. Men vit krage brott såsom förskingring, kan stjäla av bolagets medel, i slutändan skadar fler människor. Om medel återvinnas, kan en vit krage kriminell stjäla tekniskt alla besparingar av människor som är beroende av dessa besparingar för att leva. När pengarna inte kan återvinnas, har den vita kragen kriminella orsakade mer skada genom sitt handlande än rånaren. Är dock rånaren sannolikt att få ett hårdare straff. Eftersom ekonomisk brottslighet tenderar att uppstå bland dem med högre socioekonomisk ställning, en fördel är vunnits. De flesta människor har råd med en bättre advokat hävdar i sitt försvar. De av lägre socio-ekonomisk status är inte troligt att kunna ha råd med en privat advokat och måste lita på överarbetad advokater statens försvar. Det har statistiskt visat att de flesta klienter klarar sig bättre med en privat advokat.

allmänhet en vit krage kriminell har också fördelen av att vara inrymt i en minsta-säkerhet fängelse. Sådan miljö ger större frihet och anses allmänt som en säkrare miljö än maximal säkerhet fängelser. Således en ekonomisk brottslighet inte betraktas med samma allvar som andra brott, även när en person har inte att reparera andras liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.