Vad är dubbla användningsområden tillstånd?

En blandad användning tillstånd är en typ av zonindelning tillstånd som tillåter en kombination av bostäder och kommersiella användning i samma område eller byggnad. Vissa tror att kombinationen resulterar i ett antal miljömässiga och samhälleliga fördelar.

Många regeringar styra vilken typ av utveckling kan genomföras i vissa områden. För att åstadkomma detta, de områden med olika typer av utveckling och kräver tillstånd att bygga. Förr var regionkod vissa områden för bostäder och företag, vilket leder till stora delar av bostäder och butiker i separata områden. Zonindelning och tillstånd tillåter olika saker i olika områden, men med blandad användning tillåter i allmänhet tillåta en viss blandning av bostads-och affärsutveckling i ett område, antingen i samma byggnad eller spridda över ett område.

Mixed-användning tillstånd och zonindelningen kan genomföras på olika sätt. I vissa utveckling, kan det innebära att en stor byggnad skulle kunna omfatta en rad av gata-företagens nivå, med lägenheter på övervåningen. Vissa städer kan välja att sätta en grupp av bostäder och verksamheter i nära anslutning till varandra. På andra områden kan det innebära en live-work situation, där ett företag (t. ex. en bildverkstad) kan köras från en bostad. Blandad användning tillstånd kan anpassas till nästan alla planering situation. Mångfalden av alternativ gör blandad användning tillåter ett mycket dynamiskt verktyg för att planera bidra till utvecklingen av ett kvarter.

Mixed-användning tillstånd är populära i vissa urbana miljöer, där blandningen av bostäder och kommersiella utvecklingen har visat en rad fördelar. Blandad användning och utveckling hjälper invånare bor närmare näringslivet och arbetsgivarna, samt till grundläggande tjänster och shoppingområden. Det sätter boende nära till arbetsgivare och ger företagen en källa till närliggande kunder. Detta hjälper till att minska både trafik och ett beroende av bilar, vilket leder till transport-och miljömässiga fördelar. Inklusive kollektivtrafiksystem i blandad användning planer är ett annat sätt att minska trafiken.

På längre sikt, blandad användning tillstånd kan ha andra fördelar. Vissa stadsplanerare se blandad användning zoner som ett sätt att vitalisera tidigare nedgångna, försummade områden. Genom att införa en blandning av företag och privata bruk, planerare hoppas att locka tillbaka människor till områden som tidigare varit underutnyttjade, t. ex. ett centrum distrikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.