Vad är den gyllene triangeln?

Golden Triangle är en region i Sydostasien som har blivit berömd för sin produktion av opium. Sedan 1950-talet har den gyllene triangeln och grannlandet Gyllene halvmånen dominerade globala produktionen av opium, med knarkhandel i dessa områden är ett allvarligt problem. Tillsammans med handeln med opium och heroin kommer frågor som våld, misstänkt människohandel, och omställning av jordbruksmark till opium fält.

historia opium i denna region är lång och mycket komplex. Opiumvallmo verkar vara hemma i den gyllene triangeln regionen, även om opium historia är så lång att den är lite svårfångade ursprung anläggningen. Dock var opium inte används flitigt som rekreations drog i Sydostasien tills den ökända Opiumkrigen av 1800-talet. på 1800-talet hade brittiska handlare i Sydostasien för att möta en stor efterfrågan på kinesiska och asiatiska varor i Europa. Folk ville porslin, siden och en rad andra exporten, men kineserna hade föga intresse för brittiska varor, tvingar handlare att betala i hårdvaluta, snarare än i handeln. Detta arrangemang var inte tillfredsställande för många handlare så att britterna började smuggla opium i Indien och Kina, med målet att få människor beroende av det ämne som genererar stora mängder kontanter. I Kina har regeringen inte nöjda med detta sakernas tillstånd, och man försökte hävda sin narkotikalagstiftning, gnistor opiumkrigen. I slutändan var de brittiska kunna tvinga Kina att avträda territorium och öppna sina gränser för handel och många andra nationer koloniala följde efter, mycket till frustration för den kinesiska regeringen. Opiumkrigen lett till ökad efterfrågan och produktion av opium i regionen, där scenen för tillväxten i den gyllene triangeln.

På 1950-nationer i den gyllene halvmånen, som inkluderar Afghanistan och Pakistan, började slå ned på produktion av opium. Som svar, flyttades produktionen till Thailand, Laos, Myanmar och Vietnam, ett område som kom att kallas den "gyllene triangeln" med en hänvisning till den massiva opium vinster som översvämmade området. Tillväxten av opium industrin i regionen varit explosiv, och narkotikahandlare också börjat behandla ett opium för att göra heroin och andra derivat, med målet att göra läkemedelsproduktion ännu mer lönsam.

>

Narkotikalagarna i några av de nationer inom den gyllene triangeln är ganska stränga, vilket gör produktion och försäljning av opium en riskfylld verksamhet. Men i fattiga områden, får jordbrukare inför risken för opium till ett värde av förmånen, eftersom opium är av betydligt lönsammare än ris och andra grödor mat. Som ett resultat narkotikaframställning i området fortsätter att klättra. Ingrepp mot produktion i Afghanistan efter den amerikanska invasionen 2001 också lett till ökad tillväxt i den gyllene triangeln.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.